X

Trompetistul Ibrahim Maalouf, exclus din juriul Festivalului de Film American de la Deauville

Trompetistul Ibrahim Maalouf, exclus din juriul Festivalului de Film American de la Deauville

Noua directoare a Festivalului de Film American de la Deauville, Franţa, a anunţat că trompetistul franco-libanez Ibrahim Maalouf nu mai face parte din juriu, din cauza unui “disconfort apărut în echipă” legat de prezenţa acestuia, pe fondul mişcării #MeToo, informează AFP.

Aude Hesbert a explicat într-un interviu pentru ziarul francez La Tribune Dimanche că a luat “decizia dificilă” “de a-l exclude pe Ibrahim Maalouf din juriu”, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

“Prezenţa lui Ibrahim Maalouf devenea din ce în ce mai problematică pentru buna desfăşurare, în linişte, a unui festival care sărbătoreşte a 50-a aniversare, care este şi prima mea ediţie şi pe care doresc să o conduc cu claritate şi transparenţă”, a explicat ea, cu mai puţin de două săptămâni înainte de debutul acestei manifestări, care va avea loc între 6 şi 15 septembrie.

Ibrahim Maalouf a fost acuzat cu câţiva ani în urmă că a agresat sexual o minoră, un caz în care a fost achitat în 2020.

“Festivalul de la Deauville sacrifică un nevinovat pe altarul principiului suprem ‘the show must go on’ pentru interese mercantile”, a reacţionat avocata acestuia, Fanny Colin, într-un mesaj transmis AFP sâmbătă seara.

“Festivalul i-a cerut lui Ibrahim Maalouf să se ‘retragă în deplină discreţie’, ceea ce el evident a refuzat”, a adăugat ea, precizând că muzicianul va lupta în instanţă “împotriva acestei excluderi nedrepte şi dezonorante pentru autorii săi”.

“La anunţarea componenţei juriului pe 8 august, au existat numeroase reacţii pe reţelele sociale şi în mass-media şi un disconfort s-a instalat în echipă, deja afectată de cazul precedent”, a adăugat Aude Hesbert.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Ea i-a succedat lui Bruno Barde la conducerea festivalului, acesta fiind suspendat după acuzaţii de agresiuni sexuale apărute pe site-ul de investigaţii Mediapart.

“La începutul festivalului, vom publica o cartă împotriva violenţei sexiste şi sexuale pentru a evita orice abuz de putere, chiar şi dincolo de MeToo. Vom fi extrem de vigilenţi cu privire la aceste subiecte pe viitor”, a promis ea.

Tags: DeauvillefrantaIbrahim Maalouf
Diverse