X

Trudeau: Accidentul aviatic din Iran va fi investigat temeinic

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat miercuri că guvernul său se va adresa partenerilor internaţionali pentru a se asigura că accidentul aviatic din Iran, în care au murit 176 de persoane, printre care 63 de cetăţeni canadieni, va fi investigat temeinic, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines au murit după ce aeronava s-a prăbuşit miercuri la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul internaţional din Teheran. Avionul avea ca destinaţie capitala ucraineană Kiev.

Citește și : Ucraina va trimite o echipă de anchetă în Iran pentru a investiga accidentul de avion

‘Guvernul nostru va continua să lucreze îndeaproape cu partenerii săi internaţionali pentru a asigura că această prăbuşire va fi investigată în amănunţime, şi că întrebările canadienilor vor primi răspuns’, a afirmat Trudeau într-un comunicat, după ce le-a transmis condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor.

Trudeau a mai spus că guvernul său se află în contact cu cel al Ucrainei şi ‘discută cu autorităţile relevante şi cu partenerii internaţionali’.

Canada a rupt relaţiile diplomatice cu Iranul în 2012.

Între cele două ţări nu există zboruri directe, ceea ce înseamnă că pasagerii trebuie să călătorească cu escală.

Potrivit recensământului din 2016, aproximativ 210.000 din cei 38 milioane de locuitori ai Canadei sunt de origine iraniană.

Citește și : Atac armat în Cadana. Un mort şi trei răniţi grav

Tags: Boeing 737Justin TrudeaukievUkraine International Airlines
Categorii: Sinteze