X

Trudeau: Tensiunile dintre SUA și Iran au ‘contribuit’ la prăbușirea avionului ucrainean

Tensiunile între Statele Unite și Iran au “contribuit” la prăbușirea avionului companiei Ukrainian Airlines pe teritoriul iranian, a declarat sâmbătă premierul canadian Justin Trudeau după ce Teheranul a recunoscut că au doborât aeronava din greșeală, relatează CNN, potrivit mediafax.

“Cred că într-o perioadă de conflict și tensiune se pierd multe vieți nevinovate. Evident că în acest context, aceste zile în Orientul Mijlociu, au contribuit la tragedie, însă Iranul a făcut un lucru corect prin a-și asuma responsabilitatea pentru doborârea avionului și pentru această tragedie”, a declarat Trudeau.

Citește și : Trump atenţioneză Teheranul: ‘Nu vă ucideţi protestatarii!’

Regimul de la Teheran a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Tags: IrakIranOrientul MijlociuQassem SoleimaniSUATrudeau
Categorii: Știrile zilei