Trump a cerut să pună un aliat la conducerea unei anchete care îl vizează

Publicat:

Donald Trump a cerut ca un procuror din New York, considerat ca unul dintre susţinătorii săi, să fie însărcinat cu una din anchetele care îl vizează, a informat marţi cotidianul New York Times, precizând că preşedintele nu a avut succes, relatează AFP, scrie Agerpres.

Este vorba despre ancheta privind plăţile efectuate de fostul său avocat, Michael Cohen, unor femei, Stormy Daniels şi Karen McDougal, pentru a le cumpăra tăcerea privind o presupusă legătură cu Donald Trump.


Citește și : Aproximativ 40 de jihadiști cu paşaport german se află sub controlul kurzilor în Siria, estimează Berlinul

Îngrijorat să vadă că dosarul îl ameninţă mult prea aproape, liderul de la Casa Albă i-ar fi cerut procurorului general interimar, Matthew Whitaker, să intervină.

El şi-a exprimat dorinţa ca procurorul general din Manhattan, Geoffrey Berman, considerat un susţinător al lui Donald Trump, să preia conducerea anchetei.

Geoffrey Berman s-a recuzat din anchetă pentru a evita orice bănuială de conflict de interese. Până în prezent, a încredinţat ancheta unuia dintre procurorii echipei sale, Robert Khuzami.

Potrivit New York Times, nimic nu arată că, ulterior, procurorul general interimar ar fi întreprins vreun demers pentru a urma ordinele preşedintelui. Geoffrey Berman nu a intervenit în anchetă.

Citește și : Juncker: Fidesz al lui Viktor Orban ar trebui să părăsească Partidul Popular European

Joi, Matthew Whitaker a fost înlocuit cu Bill Barr, după confirmarea sa în Senat.

În dosarul amintit de New York Times, Michael Cohen a fost condamnat în decembrie la trei ani de închisoare, în special pentru încălcarea legislaţiei privind finanţarea campaniilor electorale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O femeie își produce propria insulină după un transplant de celule stem

O femeie își produce propria insulină după un transplant de celule stem O femeie de 25 de ani din Tianjing, China, diagnosticată cu diabet de...

Trump ameninţă să dea Google în judecată dacă ajunge preşedinte, pe care-l acuză de favorizarea lui Harris la căutări

Trump ameninţă să dea Google în judecată dacă ajunge preşedinte, pe care-l acuză de favorizarea lui Harris la căutări Donald Trump ameninţă să dea Google...

Prețul ChatGPT Plus s-ar putea dubla până în 2029

Prețul ChatGPT Plus s-ar putea dubla până în 2029 Abonamentul ChatGPT Plus ar putea ajunge la 44 de dolari pe lună până în 2029, conform...

Evenimentele Zilei de 29 septembrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 29 septembrie în Istorie 29 septembrie este a 272-a zi a calendarului gregorian și a 273-a zi în anii bisecți. 93 zile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.