Trump a devenit ‘faţa rasismului şi excluziunii’, susține șeful Siemens

Publicat:

Directorul general al Siemens, Joe Kaeser, l-a criticat sâmbătă cu asprime pe preşedintele american Donald Trump, în urma unui miting din Carolina de Nord la care Trump a continuat să atace femeile progresiste din Congres, după ce le-a spus anterior să plece de unde au venit, şeful grupului german afirmând că Trump a devenit ”faţa rasismului şi a excluziunii”, relatează CNBC, potrivit news.ro .

”Mă îngrijorează că cel mai important birou politic din lume devine faţa rasismului şi a excluziunii. Am trăit mulţi ani în Statele Unite şi m-am bucurat mai mult ca niciodată de libertate, toleranţă şi deschidere. Aceea a fost ‘America Măreaţă’ în acţiune”!!


Citește și : Cel puţin şapte morţi în atacuri în nord-vestul Pakistanului

Kaeser a răspuns unei postări pe Twitter a unui politican conservator german, Ruprecht Polenz, care a scris despre mitingul recent al lui Trump din Carolina de Nord. Susţinătorii lui Trump au scandat ”trimiteţi-o înapoi”, după care preşedintele a continua să o atace verbal pe reprezentanta Ilhan Omar, care s-a născut în Somalia şi a devenit cetăţean american în adolescenţă.

Polenz a scris că Germania ar trebui să îl primească înapoi pe Trump, dacă afirmaţiile sale sunt serioase. Bunicul lui Trump, Friedrich, s-a născut în Germania şi a emigrat în Statele Unite în 1885.

Trump a încercat ulterior să se distanţeze de scandările susţinătorilor săi, afirmând că nu este de acord şi că ”nu este mulţumit de ele”.

Duminica trecută, Trump a atacat pe Twitter congresmene progresiste, cărora le-a transmis ”să meargă înapoi” de unde au venit. Dşşi nu le-a menţionat numele, el s-a referit probabil la reprezentantele democrate Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley şi Rashida Tlaib.

Ocasio-Cortez, Pressley şi Tlaib s-au născut şi au crescut în Statele Unite, în timp ce Omar a devenit cetăţeană americană în adolescenţă.

Comentariile lui Trump au fost condamnate de liderii aliaţilor europeni, inclusiv de premierul britanic Theresa May şi cancelarul german Angela Merkel.

Citește și : Membrii echipajului petrolierului britanic capturat în Strâmtoarea Ormuz sunt în siguranță (oficial iranian)

May a spus că afirmaţiile preşedintelui american sunt ”complet inacceptabile”. Merkel a afirmat, în timpul unei conferinţe de presă, că ”este solidară cu congresmenele”.

Kaeser a mai criticat în trecut politicile comerciale ale lui Trump, dar a apreciat reforma fiscală din 2017.

Siemens are peste 50.000 de angajaţi şi 60 de centre de producţie, digitale şi de cercetare şi dezvoltare în Statele Unite.

Concurentă a General Motors, compania produce turbine şi generatoare pentru gaze, turbine eoliene şi sisteme feroviare, între alte afaceri derulate în Statele Unite. Siemens afirmă că în ultimii 15 ani a investit 40 de miliarde de dolari în Statele Unite. În trimestrul al doilea din 2019, filiala americană a generat venituri de 4,3 milairde de euro.

În luna mai, Siemens a anunţat că va desfiinţa 10.000 de locuri de muncă la nivel global, într-un program masiv de restructurare care include separarea afacerilor de peatrol, gaze şi generare a energiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Cartea verde’ digitală, obligatorie din 1 ianuarie 2025 pentru șoferii moldoveni

'Cartea verde' digitală, obligatorie din 1 ianuarie 2025 pentru șoferii moldoveni Până la sfârșitul acestui an șoferii moldoveni vor putea procura pe suport de hârtie...

Trei primari ai PSDE din raionul Nisporeni au aderat la Mişcarea Respect Moldova

Trei primari ai PSDE din raionul Nisporeni au aderat la Mişcarea Respect Moldova La Mişcarea Respect Moldova au aderat trei primari ai PSDE din raionul...

Guvernul României a aprobat acordarea sumei de 11,8 milioane de lei pentru restaurarea sediului Ministerului Culturii al R.Moldova

Guvernul României a aprobat acordarea sumei de 11,8 milioane de lei pentru restaurarea sediului Ministerului Culturii al R.Moldova Guvernul României a aprobat astăzi, 2 octombrie,...

Andrei Spînu, despre reabilitarea drumurilor: ‘În ultimii ani s-a construit mai mult ca niciodată’

Andrei Spînu, despre reabilitarea drumurilor: 'În ultimii ani s-a construit mai mult ca niciodată' „În ultimii ani s-a construit mai mult ca niciodată. Vom continua...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.