X

Trump a sosit în Franţa pentru un summit G7 ce se anunţă tensionat

Preşedintele american Donald Trump a sosit sâmbătă în Franţa pentru un summit G7 ce se anunţă tensionat şi a cărui desfăşurare ar putea-o tulbura din nou, după ce vineri a lansat o nouă serie de tweeturi de ameninţare privind comerţul internaţional şi taxarea giganţilor digitali americani în Franţa, transmite AFP, potrivit agerpres.

Avionul prezidenţial Air Force One a aterizat la miezul zilei pe aeroportul din Bordeaux, în sud-vestul Franţei, sub un soare strălucitor. Trump urmează să-şi continue călătoria la bordul unui avion mai mic spre Biarritz, eleganta staţiune balneară unde summitul se va desfăşura până luni.

Citește și : Lanț uman de protest la Hong Kong – VIDEO

Întâlnirea liderilor principalelor şapte state industrializate (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, SUA) se deschide sâmbătă seara, pe agendă aflându-se o serie de crize ce zguduie în prezent planeta: război comercial, dosarul iranian sau incendiile din pădurea amazoniană

Înainte de plecarea spre Franţa, Trump a părut să abordeze summitul cu optimism: ‘Cred că va fi foarte productiv’, a declarat el pentru presă, dar a ameninţat cu represalii la impunerea unei taxe franceze pentru giganţii digitali americani.

“Dacă o vor face, vom impune taxe vamale pe vinurile lor”, a anunţat el, vorbind despre “taxe vamale cum n-au văzut niciodată”.

Discuţiile se anunţă furtunoase în ce priveşte impozitarea giganţilor digitali, relansarea economiei mondiale sau tensiunile comerciale americano-chineze, la o zi după impunerea de noi taxe vamale reciproce.

Citește și : Migranții de pe nava Ocean Viking au primit autorizația de debarcare pe coasta malteză

Tags: Air Force OneBordeauxDonald TrumpfrantaG7summit
Categorii: Știrile zilei