X

Trump: Actele şi ameninţările de violenţă politică nu îşi au locul în SUA

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a lansat miercuri un apel la unitate după interceptarea unor colete suspecte adresate lui Hillary Clinton şi lui Barack Obama, subliniind că “violenţa politică” nu poate fi tolerată în SUA, relatează AFP., potrivit Agerpres.

“În momente ca acesta, trebuie să ne unim”, a declarat Donald Trump de la Casa Albă.

Citește și : Rusia acuză NATO de intensificarea misiunilor de recunoaştere în Marea Neagră şi în Marea Baltică

“Actele şi ameninţările de violenţă politică de orice natură nu îşi au locul În Statele Unite”, a adăugat preşedintele american care, în campania sa electorală, a recurs la o retorică extrem de agresivă faţă de adversarii săi politici.

“Suntem foarte furioşi”, a adăugat el, după care a promis “să clarifice total” această afacere.

Preşedintele american, care nu l-a citat pe predecesorul său Barack Obama sau pe rivala sa democrată de la prezidenţialele din 2016, Hillary Clinton, a subliniat că toate resursele necesare vor fi desfăşurate pentru a duce la bun sfârşit ancheta poliţiei federale.

La rândul său, Prima Doamnă, Melania Trump, a denunţat o serie de “atacuri laşe”. “Condamn cu fermitate pe toţi cei care aleg violenţa”, a declarat ea.

Citește și : Putin: Retragerea SUA din tratatele de dezarmare va duce „la o cursă a înarmării” şi la o situaţie „extrem de periculoasă”

Tags: barack obamaCasa AlbaDonald TrumpHillary ClintonSUA
Categorii: Știrile zilei