X

Trump, adus în instanţă în Manhattan pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost adus în instanţă, în Manhattan, New York, pentru a i se prezenta oficial acuzaţiile, informează postul de televiziune CNN, informează mediafax.

Şedinţa este coordonată de judecătorul Juan Merchan. După ce a fost identificat formal la sediul Parchetului din Manhattan, Trump a ajuns în sala instanţei judiciare, în aceeaşi clădire, pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile de către echipa procurorului din Manhattan, Alvin Bragg.

Citește și : Trump s-a prezentat la Parchetul din Manhattan şi urmează să fie prezentat instanţei

Donald Trump va pleda nevinovat, conform avocaţilor săi. Şedinţa instanţei nu este publică.

Fostul preşedinte american va fi formal în custodia poliţiei până în momentul finalizării procedurilor de identificare şi de prezentare a acuzaţiilor.

“Pare atât de ireal, mă vor aresta. Nu îmi vine să cred că acest lucru se întâmplă în America. Să facem America Măreaţă din Nou!”, a transmis Donald Trump într-un mesaj postat pe platforma Truth Social cu puţin timp înainte de prezentarea la sediul Parchetului din Manhattan.

Citește și : Casa Albă: Cazul Trump ‘nu este o prioritate’ pentru preşedintele Biden

Donald Trump a fost pus sub acuzare, săptămâna trecută, de o instanţă judiciară din oraşul New York într-un caz privind plăţi ilegale făcute în campania electorală din 2016. Unul dintre avocaţii lui Donald Trump a anunţat că a fost înştiinţat despre decizia de inculpare luată de juriul unei instanţe judiciare din Manhattan la cererea procurorului Alvin Bragg. Acuzaţiile nu au fost făcute publice, dar, conform unor surse, vizează presupusa furnizare de informaţii false despre plăţi ilegale efectuate în campania electorală din 2016 către o femeie care pretindea că a avut o relaţie cu Donald Trump.

Tags: Alvin BraggDonald Trumpmanhattannew york
Categorii: Știrile zilei