Trump anulează ajutoare de 25 de milioane de dolari rezervaţi spitalelor din Ierusalimul de Est

Publicat:

Preşedintele american, Donald Trump, a dispus ca 25 de milioane de dolari care erau rezervaţi spitalelor din Ierusalimul de Est destinate populaţiei palestiniene să fie alocaţi pentru alte scopuri, conform unui oficial al Departamentului de Stat al SUA, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

Ministerul de Externe palestinian a numit această decizie ca fiind „o încercare de a distruge cauza palestiniană” şi o ameninţare la vieţile a mii de palestinieni.


Citește și : Suedia: Ultima zi a campaniei electorale dinaintea alegerilor generale

„Această escaladare periculoasă şi nejustificată a americanilor a încălcat orice linie roşie şi este considerată o agresiune directă faţă de poporul palestinian”, se arată într-un comunicat emis de minister.

Trump a cerut o analiză a ajutoarelor trimise de americani pentru palestinieni mai devreme în acest an pentru a se asigura că fondurile sunt cheltuite în concordanţă cu interesele naţionale ale SUA.

„Ca rezultat al acestei analize, la ordinele preşedintelui, vom redirecţiona aproximativ 25 de milioane de dolari alocate iniţial pentru reţeaua de spitale din Ierusalimul de Est”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

„Aceste fonduri vor fi alocate pentru proiecte prioritare din alte zone”, este precizat în comunicat.

Citește și : Myanmar declară că tribunalul care a condamnat doi jurnaliști Reuters a fost independent

Luna trecută, administraţia Trump a comunicat că va redirecţiona 200 de milioane de dolari alocaţi iniţial pentru susţinerea financiară a Palestinei către programe din Cisiordania şi Fâşia Gaza.

De asemenea, la sfârşitul lui august, administraţia Trump a oprit susţinerea financiară faţă de Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nu vă jucați cu focul! Risc sporit de izbucnire a incendiilor de vegetație

Nu vă jucați cu focul! Risc sporit de izbucnire a incendiilor de vegetație În această perioadă, există risc sporit de izbucnire a incendiilor de vegetație,...

Carburanții se scumpesc din nou

Carburanții se scumpesc din nou Carburanții se scumpesc din nou. Agenția națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noi prețuri maxime de referință pentru...

A fost redeschisă circulația pe podul din Basarabeasca

A fost redeschisă circulația pe podul din Basarabeasca A fost redeschisă circulația pe podul din Basarabeasca, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Citește...

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.