Trump anunţă că summitul G7 ar putea să aibă loc până la urmă la Camp David

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a evocat miercuri posibilitatea organizării summitului G7 în iunie la Camp David – şi nu prin videocnferinţă, aşa cum s-a hotărât, din cauza pandemiei covid-19, relatează AFP, scrie news.ro .

”Acum, că ţara noastră şi-a angajat «întoarcerea la măreţie», intenţionez să reprogramez G7, la aceeaşi dată sau aproape (la aceeaşi dată), la Camp David, un loc legendar”, a anunţat într-un mesajpostat pe Twitter locatarul Casei Albe.


Citește și : Malta refuză migranții blocați pe mare și îi direcționează spre Italia

”Ceilalţi membri (G7) îşi încep şi ei întoarcerea. Ar fi un simbol formidabil pentru toată lumea. Normalizare!”.

Casa Albă a anunţat la jumătatea lui martie că renunţă, din cauza pandemiei noului coronavirus, să organizeze acest summit în prezenţa şefilor de stat şi de guverne şi că preferă un format prin videoconferinţă.

Reşedinţa oficială de vacanţă a preşedinţilor Statelor Unite, Camp David, situată într-o regiune muntoasă în statul Maryland, este un loc izolat şi uşor de securizat.

Ea a fost folosită adesea în negocieri internaţionale la nivel înalt. Aici a avut loc ultimul summit G7 organizat de Statele Unite, în 2012, în timpul preşedinţiei lui Barack Obama.

Locul este celebru prin Acordurile de la Camp David, semnate în septembrie 1987 – mediate de Jimmy Carter – de către preşedintele egiptean Anwar el-Sadat şi premierul israelian Menahem Begin. Aceste acorduri au stabilit condiţii păcii între Egipt şi Israel, după Războiul de Şase Zile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.