Trump ar putea opri ajutorul militar american pentru Ucraina dacă nu începe negocierile de pace cu Rusia

Publicat:

Trump ar putea opri ajutorul militar american pentru Ucraina dacă nu începe negocierile de pace cu Rusia

Doi dintre principalii consilieri ai lui Donald Trump i-au prezentat acestuia un plan pentru a pune capăt războiului din Ucraina dacă va câștiga alegerile prezidențiale. Potrivit agenției Reuters, acest plan presupune ca Washingtonul să avertizeze Kievul că Ucraina va continua să primească ajutor militar american doar dacă va intra în negocieri de pace cu Rusia, scrie BBC.

În același timp, Statele Unite vor avertiza Moscova că orice refuz de a negocia cu Kievul va duce la creșterea sprijinului militar american pentru Ucraina, a declarat, într-un interviu acordat agenției, unul dintre consilierii lui Trump pentru securitate națională, generalul locotenent în retragere Keith Kellogg, potrivit stiripesurse.


Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

Potrivit planului elaborat de Kellogg și Fred Fleitz, care a condus personalul Consiliului Național de Securitate al SUA în timpul președinției Trump din 2017 până în 2021, dacă Trump câștigă alegerile, va fi esențial să aducă rapid Rusia și Ucraina la masa negocierilor și să încheie un armistițiu bazat pe linia frontului dominant.

Principalele elemente ale planului sunt prezentate în document, disponibil public pe site-ul unuia dintre centrele de cercetare favorabile lui Trump.

Kellogg și Fleitz i-au prezentat strategia lor lui Trump, despre care Fleitz a spus că a răspuns pozitiv. „Nu spun că a fost de acord cu ea sau cu fiecare cuvânt pe care l-a spus, dar am fost fericiți să primim acest răspuns”, a spus el.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al lui Trump, Stephen Chung, a subliniat că numai declarațiile făcute de Trump sau de membrii autorizați ai campaniei sale pot fi considerate oficiale.

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

O astfel de propunere ar marca o schimbare bruscă a poziției SUA în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina și s-ar confrunta cu opoziția atât a aliaților europeni ai Kievului, cât și a susținătorilor continuării asistenței militare pentru Ucraina din cadrul Partidului Republican, notează Reuters.

Candidatul republican la președinție a declarat în repetate rânduri că, dacă va câștiga alegerile din noiembrie, va pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, dar nu a intrat în detalii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.