Trump are agenda plină la summitul G20. Liderul american se va întâlni cu mai-marii lumii

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump se va întâlni cu mai mulţi lideri, între care preşedinţii chinez Xi Jinping, rus Vladimir Putin, turc Recep Tayyip Erdogan, cancelarul german Angela Merkel şi premierul indian Narendra Modi, întrevederi care vor avea loc cu prilejul summitului G20 la Osaka, în Japonia, a declarat luni un oficial american, relatează AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele american se va întâlni, de asemenea, cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, o întâlnire care este semnificativă mai ales într-un climat de tensiune tot mai mare între Washington şi Teheran.


Citeşte şi: Rusia a fost reprimită în APCE

Întrevederi cu premierul japonez Shinzo Abe şi cu premierul australian Scott Morrison se află, de asemenea, pe ordinea de zi.

Întrevederea cu preşedintele chinez, foarte aşteptată în contextul conflictului comercial dintre China şi Statele Unite, ar urma să aibă loc sâmbătă, în doua zi a summitului. După participarea la summitul G20, liderul de la Casa Albă se va deplasa la Seul, în Coreea de Sud.

Citeşte şi: Trump este acuzat din nou de VIOL: ‘NU este genul meu de femeie!’

Întrebat despre o posibilă vizită a preşedintelui Trump în Zona demilitarizată (DMZ) care separă cele două Corei, oficialul american nu a confirmat.

El a dat asigurări că nu este prevăzută o întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, cu care Donald Trump s-a întâlnit deja de două ori la Singapore, în iunie 2018, şi la Hanoi, în februarie 2019. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de...

Fostul Aeroport Internațional Cahul, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro

Fostul Aeroport Internațional Cahul, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro Fostul Aeroport Internațional Cahul, din Republica Moldova, a fost scos la vânzare, la...

Bursa Președintelui se dublează în anul de studii 2024-2025

Bursa Președintelui se dublează în anul de studii 2024-2025 15 studenți și elevi vor primi bursa prezidențială majorată în acest an de studii. Mai exact,...

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen Lituanianul Andrius Kubilius este candidatul oficial pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.