Trump asigură că nu i-a cerut unui fost consilier să-l concedieze pe procurorul Mueller

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a asigurat joi că nu i-a cerut niciodată consilierului său de la acea vreme, Donald McGahn, să-l concedieze pe procurorul special Robert Mueller, aşa cum a scris acesta în raportul realizat după ancheta privind ingerinţa rusă în campania prezidenţială din 2016, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

“Nu i-am spus niciodată, după cum a relatat incorect Presa de Ştiri False, consilierului Don McGahn să-l concedieze pe Robert Mueller, deşi aş fi avut dreptul legal să fac acest lucru. Dacă aş fi vrut să-l concediez pe Mueller, nu aveam nevoie de McGahn, puteam să o fac singur”, a scris Trump pe Twitter.


Citește și : Uniunea Europeană acuză Rusia că ‘exacerbează’ tensiunile cu Ucraina

Preşedintele democrat al comisiei pentru justiţie l-a convocat pe McGahn la o audiere la care să prezinte şi documente, dar nu se ştie deocamdată dacă acesta se va prezenta. Trump s-a angajat să respingă toate citaţiile de acest gen emise de legislatorii democraţi la adresa administraţiei.

Raportul de 448 de pagini al lui Mueller, făcut public săptămâna trecută într-o variantă parţial cenzurată, evocă între altele un incident din iunie 2017, când Trump l-a contactat pe McGahn pentru a-l îndemna să-i solicite secretarului adjunct al justiţiei, Rod Rosenstein, cel care superviza ancheta procurorului special, să-l destituie pe Mueller, pentru conflict de interese.

Trump a încercat totodată să-l determine pe McGahn să dezmintă informaţiile din presă în sensul că preşedintele a încercat să-l demită pe Mueller, a mai relevat raportul.

După 22 de luni de anchetă, procurorul Mueller a ajuns la concluzia că, deşi Rusia a încercat să influenţeze scrutinul prezidenţial american, nu a existat o colaborare între Moscova şi echipa de campanie a lui Trump. Cât despre obstrucţionarea justiţiei, ancheta nu a găsit probe pentru a putea fi formulată o astfel de acuzaţie, dar în acelaşi timp nici nu-l exonerează.

Citește și : Coaliţia internaţională anti-jihadistă a ucis 1.600 de civili în orașul sirian Raqqa în timpul ofensivei sale din 2017 (raport)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Banca Mondială va oferi R.Moldova un nou împrumut de 37,3 milioane de euro

Banca Mondială va oferi R.Moldova un nou împrumut de 37,3 milioane de euro Banca Mondială va oferi Moldovei un împrumut de 37,3 milioane de euro...

Liderul unei grupări extremiste, care plănuia să ucidă copii evrei în New York, arestat la Chișinău la începutul lunii

Liderul unei grupări extremiste, care plănuia să ucidă copii evrei în New York, arestat la Chișinău la începutul lunii Michail Chkhikvishvili, liderul unei grupări extremiste,...

Krasnoselski: Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru

Krasnoselski: Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru, dar Moldova în mod...

CEC atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor de interes public în perioada electorală

CEC atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor de interes public în perioada electorală Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.