X

Trump atribuie presupusa tentativă de asasinare a sa ‘retoricii’ lui Biden şi Harris

Trump atribuie presupusa tentativă de asasinare a sa ‘retoricii’ lui Biden şi Harris

Donald Trump impută, într-un interviu acordat Fox News, noua presupusă tentativă de asasinare a sa ”retoricii” lui Joe Biden şi Kamalei Harris, rivala sa democrată la fotoloul de la Casa Albă, la mai puţin de 24 de ore după acest incident, relatează AFP.

Candidatul republican acuză la Fox News că suspectul ”aderă la discursul lui Biden şi Harris şi a acţionat în consecinţă”,

”Retorica lor face să se tragă în mine”, acuză fostul preşedinte american.

Un bărbat înarmat cu o puşcă de atac AK-47 care se afla la terenul de golf al lui Donald Trump din Florida a fost arestat duminică.

Presa americană îl prezintă ca fiind autorul acestei presupuse tentative de asasinat pe un american proucrainean, Ryan Wesley Routh, pe care AFP l-a intervievat în 2022, la Kiev, unde se afla să susţină poporul ucrainean.

Donald Trump, care s-a declarat ”teafăr şi nevătămat”, se afla duminică după-amiaza (ora locală) pe terenul clubului său de golf atunci când ”focuri de armă” au fost trase ”în apropiere”, potrivit echipei sale de campanie.

Mai mulţi agenţi ai Secret Service au ”deschis focul focul asupra unui bărbat înarmat” care se afla în apropiere de marginea terenului, potrivit unor reprezentanţi ai forţelor de ordine.

O puşcă de tip AK-47 cu lunetă, două rucsacuri şi au material de înregistrare video au fost găsite la faţa locului.

Un bărbat a fost plasat în arest preventiv, după ce a fost prins din urmă cu ajutorul unui martor care i-a identificat maşina.

Însă Secret Service a recunoscut că ”nu este sigur, la ora actuală, că individul a putut să tragă în agenţi”.

Şi că nimic nu arată că bărbatul reţinut a putut să deschidă focul către terenul pe care juca golf Donald Trump.

Tags: BidenCasa AlbaHarrisTrump
Externe