Trump avertizează Iranul: ‘Nu poate fi un alt masacru al manifestanţilor paşnici.Lumea priveşte!’

Publicat:

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat sâmbătă regimul iranian împotriva unui “alt masacru al manifestanţilor paşnici””, referindu-se la mişcarea de contestare care a avut loc în ţară în noiembrie, transmite AFP, scrie agerpres.

“Nu poate fi un alt masacru al manifestanţilor paşnici şi nici întreruperea internetului. Lumea priveşte”, a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă.


Citește și : Zelenski cere pedepsirea celor vinovaţi pentru doborârea avionului ucrainean

Mai multe sute de studenţi s-au adunat sâmbătă seară la Teheran, ca răspuns la invitaţia de a aduce un omagiu cele 176 de victime ale Boeingului ucrainean, în majoritate iranieni şi canadieni, printre care cu două cetăţenii, doborât “din greşeală” miercuri de o rachetă iraniană.

Manifestaţiile care au izbucnit la jumătatea lui noiembrie în Iran pentru a protesta faţă de creşterea semnificativă a preţului la benzină au făcut peste 300 de morţi, potrivit ONG-ului Amnesty International.

Accesul la internet a fost întrerupt în mai multe rânduri, în special după apelurile la comemorare lansate pe reţelele sociale, la o lună după manifestaţii.

“Bravului popor iranian, care suferă de mult timp: sunt alături de voi de la începutul preşedinţiei mele şi administraţia mea va continua să fie alături de voi”, a scris pe Twitter sâmbătă Donald Trump, în engleză şi persană. “Urmărim îndeaproape manifestaţiile voastre şi curajul vostru ne inspiră”, a adăugat el.

Citește și : Preşedinta în exerciţiu din Taiwan, Tsai Ing-wen, realeasă cu 57,1% din voturi

În 2009, zeci de mii de persoane au manifestat împotriva contestatei realegeri a preşedintelui populist şi ultraconservator Mahmoud Ahmadinejad.

Aceste proteste au fost reprimate violent de forţele de securitate, reaminteşte AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aportul ONU la activitatea Hamasului (editorial WSJ)

Aportul ONU la activitatea Hamasului UNRWA a recunoscut în sfârșit că angajații ei au participat la pogromul din 7 octombrie. ONU recunoaște în sfârșit, într-un mod...

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România La alegerile parlamentare și prezidențiale din acest an din România,...

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.