Trump caută scuze și face o gafă de zile mari: ‘Seulul are de 38 de milioane de locuitori!’

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a susţinut luni, în mod fals, că populaţia capitalei sud-coreene Seul este de 38 de milioane, adică aproape de patru ori mai mare decât în realitate, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.

Întrebat de ce Statele Unite nu testează la fel de multe persoane pentru noul coronavirus ca alte ţări, cum este Coreea de Sud, Trump a devenit ofensiv şi a evitat întrebarea.


Citește și: SUA instalează baterii Patriot în Irak

“Cunosc Coreea de Sud mai bine decât oricine”, a spus Trump într-un briefing la Casa Albă. “Ştiţi câţi oameni sunt în Seul? 38 de milioane”.

Seulul are o populaţie de circa 10 milioane de persoane, iar populaţia întregii ţări este de 51,4 milioane, conform site-urilor municipale şi guvernamentale.

Deşi nu este clar cum a ajuns Trump la cifra pe care a enunţat-o, unii internauţi au speculat pe Twitter că preşedintele american a căutat “Seul” pe Google şi a încurcat altitudinea la care se află oraşul cu populaţia.

Seulul este situat la 38 de metri deasupra nivelului mării.

Chiar dacă Trump se laudă că SUA au testat “de departe mai mult decât orice altă ţară”, de fapt Statele Unite se află în urma Italiei şi Coreei de Sud în ce priveşte testarea per capita, potrivit unei analize realizate de COVID Tracking Project.

Preşedintele american a mai fost criticat că răspândeşte informaţii incorecte în timpul conferinţelor de presă despre noul coronavirus. El a afirmat astfel, între altele, că americanii au la dispoziţie un amplu stoc de teste.

Citește și: Vicarul Romei este INFECTAT cu coronavirus

Trump a exagerat de asemenea eficacitatea medicamentelor antimalarie în ce priveşte tratarea bolii asociate noului virus, COVID-19, în pofida dovezilor ştiinţifice insuficiente.

Epidemiologul şef al SUA, Anthony Fauci, a recunoscut săptămâna trecută că s-a aflat în repetate rânduri în situaţia de a-l contrazice pe preşedinte.

Dar “nu pot să sar în faţa microfonului şi să-l dau la o parte”, a spus Fauci, într-un interviu acordat Science Magazine.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.