X

Trump: Cei care cred că alegerile din 2020 au fost corecte sunt ‘foarte proşti’

Fostul preşedinte american Donald Trump le-a transmis celor care consideră că alegerile prezidenţiale din 2020 au fost corecte că sunt “foarte proşti”, reiterându-şi acuzaţia lipsită de dovezi că votul a fost trucat, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

“Când te uiţi ce s-a întâmplat în timpul acelor alegeri, cu excepţia cazului în care eşti foarte prost, înţelegi ce s-a întâmplat”, a declarat Trump miercuri la o întâlnire cu alegători, transmisă pe CNN.

Citeşte şi: Trei membri ai unei organizaţii infracţionale, inculpaţi de Parchetul European, condamnaţi în urma unor înţelegeri cu justiţia croată în schimbul recunoaşterii vinei – Black News

Fostul preşedinte le-a luat totodată apărarea celor care au participat la manifestaţia dinaintea asaltului de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021, afirmând că aceştia erau “motivaţi de dragoste”.

Referitor la cei judecaţi şi trimişi la închisoare după asalt, Trump a spus că înclină să-i graţieze “pe mulţi dintre ei” în cazul în care ar câştiga alegerile prezidenţiale din 2024.

El l-a calificat totodată drept “ucigaş” pe ofiţerul de securitate care l-a împuşcat pe unul dintre protestatari.

După ce a plecat de la Casa Albă, Donald Trump a continuat să susţină că alegerile din 2020 au fost măsluite, în pofida zecilor de decizii ale instanţelor care au respins reclamaţiile în acest sens.

Citeşte şi: Şefa diplomaţiei franceze îndeamnă China să îşi exercite influenţa asupra Rusiei pentru oprirea războiului din Ucraina

Fostul procuror general din timpul lui Trump, William Barr, a declarat anul trecut că Departamentul Justiţiei nu a găsit dovezi privind fraude la scară largă, aminteşte dpa.

“Majoritatea oamenilor înţeleg ce s-a întâmplat, au fost alegeri trucate. Şi e o ruşine că a trebuit să trecem prin asta”, a insistat Trump pe CNN. 

Tags: alegeriCasa AlbaDonald TrumpSUAWilliam Barr
Categorii: Știrile zilei