Trump celebrează Ziua Naţională a Statelor Unite la Mount Rushmore

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump va vizita Muntele Rushmore pentru a marca Ziua Naţională a Statelor Unite. Evenimentul va avea loc în contextul creşterii numărului de cazuri de Covid-19 şi a protestelor băştinaşilor americani, scrie BBC News, potrivit mediafax.

Cu ocazia vizitei lui Trump, deasupra muntelui care prezintă feţele a patru preşedinţi americani va fi organizat un foc de artificii uriaş.


Citește și : Boris Johnson susţine că nu este lipsit de respect faţă de UE şi speră la un acord post-Brexit

La eveniment sunt aşteptate să participe în jur de 7.500 de persoane. Aceştia vor avea la dispoziţie măşti de protecţie, dacă vor dori să poarte, dar acest lucru nu este obligatoriu. De asemenea, organizatorii nu au anunţat niciun fel de măsură privind distanţarea socială.

Vizita preşedintelui a stârnit temeri cu privire la o potenţială răspândire a Covid-19, dar şi privind izbucnirea unor incendii de vegetaţie, având în vedere focul de artificii care va avea loc deasupra pădurii.

De asemenea, gestul lui Trump de a celebra 4 Iulie la Mount Rushmore a dus la proteste din partea grupurilor de băştinaşi americani. Aceştia sunt nemulţumiţi că monumentul a fost construit pe un teren sacru al tribului Sioux.

Citește și : Kramp-Karrenbauer: Pandemia de COVID-19, o oportunitate pentru cooperarea în UE

Decizia organizării unui eveniment şi în contextul în care la nivelul Statelor Unite este dezbătută intens problema statuilor generalilor din cadrul Confederaţiei şi ale proprietarilor de sclavi, iar doi dintre foştii preşedinţi înfăţişaţi – George Washington şi Thomas Jefferson – erau proprietari de sclavi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.