X

Trump cere Arabiei Saudite să permită IMEDIAT intrarea ajutoarelor umanitare în Yemen

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut miercuri Arabiei Saudite să permită ‘imediat’ accesul pentru ajutoare internaţionale în Yemen, ţară care se confruntă cu o gravă criză umanitară, relatează AFP, potrivit agerpres.

Într-un comunicat difuzat de Casa Albă, preşedintele american nu cere totuşi Arabiei Saudite, aliat important al SUA, şi să înceteze bombardamentele din Yemen.

‘Le-am cerut responsabililor administraţiei mele să-i contacteze pe liderii Regatului Arabiei Saudite pentru a le cere să permită accesul total pentru alimente, combustibil, apă şi medicamente destinate poporului yemenit care are nevoie disperată de aceste ajutoare’, a scris Donald Trump.

Citeşte şi: INFERN în cartierul miliardarilor americani. Bel-Air este evacuat în masă – FOTO/VIDEO

‘Aceasta trebuie să aibă loc imediat, din motive umanitare’, a adăugat el.

Casa Albă a salutat la sfârşitul lunii noiembrie primele măsuri luate de coaliţia arabă condusă de saudiţi pentru a facilita sosirea de ajutoare, dar Departamentul de Stat american a recunoscut în această săptămână că ‘situaţia umanitară’ rămâne ‘dezastruoasă’ în Yemen.

Scena unor ‘crime de război’ în legătură cu care, la sfârşitul lunii noiembrie, a fost sesizată Curtea Penală Internaţională, Yemenul cunoaşte ‘cea mai gravă criză umanitară din lume’, potrivit ONU. Un număr de 17 milioane de persoane au nevoie de ajutoare alimentare, dintre care şapte milioane riscă foametea.

Tags: ajutoare umanitareArabia sauditaCurtea Penală Internaţională (CPI)Donald TrumpSUAYemen
Categorii: Sinteze