Trump cere Congresului american să aprobe USMCA

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a cerut marţi Congresului Statelor Unite, în discursul său anual privind Starea Uniunii, să aprobe Acordul SUA-Mexic-Canada (USMCA) care ar urmă să înlocuiască Acordul nord-american de comerţ liber (NAFTA), în vigoare de 25 de ani, relatează Xinhua şi dpa, potrivit agerpres.

Liderul de la Casa Albă a afirmat că speră ca forul legislativ al SUA să aprobe USMCA, ceea ce ar duce la crearea de noi locuri de muncă în sectorul manufacturier, la extinderea agriculturii americane şi la încurajarea industriei auto.


Citește și: Trump a încercat concilierea într-un climat politic nociv (AFP)

USMCA, semnat de liderii celor trei ţări nord-americane pe 30 noiembrie 2018 în Argentina, trebuie să fie ratificat de parlamentele de la Washington, Ciudad de Mexico şi Ottawa.

Comisia pentru comerţ internaţional a Congresului SUA are la dispoziţie 105 zile pentru a elabora un raport privind impactul economic al USMCA, document care trebuie să fie finalizat la jumătatea lunii martie.

Citește și: Miniștrii britanici au discutat în secret AMÂNAREA Brexit-ului

Proiectul de lege privind USMCA ar urma să parcurgă o procedură rapidă în Congres, urmând să fie aprobată sau respinsă în ansamblul său, fără a fi permise amendamente sau amânări procedurale.

Analiştii politici sunt de părere că este improbabil ca democraţii, majoritari în Camera Reprezentanţilor, să respingă complet noul acord comercial nord-american. În ceea ce-l priveşte, Donald Trump a ameninţat că va retrage SUA din NAFTA dacă noul acord nu reuşeşte să obţină aprobarea Congresului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes Bruce Springsteen, muzicianul originar din New Jersey care a devenit vocea rock 'n' roll a clasei muncitoare, are...

Doctoriţa ucisă la Brăila înmormântată la Chişinău. Soţul victimei ar fi comandat crima

Doctoriţa ucisă la Brăila înmormântată la Chişinău. Soţul victimei ar fi comandat crima Doctoriţa ucisă în cabinetul său din Brăila a fost înmormântată astăzi la...

NBC News: Trădat, izolat şi furios. Cum a luat Joe Biden decizia istorică de a se retrage din cursa prezidenţială

NBC News: Trădat, izolat şi furios. Cum a luat Joe Biden decizia istorică de a se retrage din cursa prezidenţială Izolat, frustrat şi furios, Joe...

Încasările la impozitul pe venit din salariu au crescut cu 21,4%, în primele șase luni ale anului 2024

Încasările la impozitul pe venit din salariu au crescut cu 21,4%, în primele șase luni ale anului 2024 În primele șase luni ale anului 2024,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.