Trump cere ‘înarmarea cetăţenilor’ pentru a lupta împotriva ‘răului’ care se află în spatele masacrului din Texas

Publicat:

Fostul preşedinte Donald Trump a cerut vineri “înarmarea cetăţenilor” pentru a lupta împotriva “răului din societatea noastră”, care, a spus el, se află în spatele masacrului de la şcoala primară din Texas, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Miliardarul republican a luat cuvântul în faţa celui mai mai important lobby american al armelor de foc, care, întâmplător, şi-a ţinut convenţia anuală la câteva sute de mile de oraşul din Texas unde a avut loc masacrul în care au fost ucişi 19 copii şi două profesoare.


https://www.youtube.com/watch?v=nPHaU55uD1I

“Existenţa răului în societatea noastră nu este un motiv pentru a dezarma cetăţenii care respectă legea”, a spus fostul preşedinte.”Existenţa răului este motivul pentru care este necesară înarmarea cetăţenilor care respectă legea”, a spus el.

Citește și : Putin i-a spus cancelarului Austriei că acuzaţiile privind criza alimentară sunt ‘lipsite de fundament’

Donald Trump l-a acuzat pe succesorul său, Joe Biden, şi Partidul Democrat că exploatează politic “lacrimile familiilor îndoliate” încercând să adopte legi privind armele.

Ca răspuns la apelurile de limitare a numărului armelor, conservatorii vin cu contra-argumentul unei mai bune tratări a problemelor de sănătate mintală ale americanilor, aspect asupra căruia Donald Trump a insistat în mod deosebit vineri. Atacatorul era un “nebun scăpat de sub control”, a estimat fostul preşedinte.”Va arde în iad”, a promis el.

Citește și : Iranul va lua ‘măsuri punitive’ împotriva Greciei în legătură cu confiscarea petrolului iranian de pe o navă (presă)

Donald Trump a cerut, de asemenea, o securitate sporită în şcolile americane, sugerând instalarea de “garduri zdravene” şi detectoare de metale în faţa şcolilor, precum şi înarmarea profesorilor.

Cu câteva minute mai devreme, la aceeaşi convenţie a National Rifle Association (NRA), senatorul de Texas Ted Cruz a estimat că interzicerea sau confiscarea armelor ar duce la o creştere a criminalităţii.”Multe mai multe mame singure ar fi agresate, violate sau ucise în metrou”, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.