X

Trump consideră că democrații sunt responsabili pentru “shutdown”-ul din SUA

Președintele american Donald Trump a declarat joi că democrații sunt responsabili pentru blocarea parțială a activității guvernamentale, afirmând că liderii Partidului Democrat ar fi trebuit să răspundă unei propuneri pe care acesta a făcut-o în urmă cu cinci ani, relatează agenția Dpa, potrivit mediafax.

Administraţia federală a Statelor Unite s-a închis parțial sâmbătă, în urma unui impas privind bugetul de finanțare pentru zidul cerut de președintele Trump.

Citește și : O furtună a perturbat traficul aerian în centrul SUA

Liderul de la Casa Albă insistă că Statele Unite au nevoie de un astfel de zid pentru a combate “criminalitatea la scală largă” și a cerut cinci miliarde de dolari care să fie incluși într-un proiect guvernamental de finanțare a următoarei etape în construirea zidului.

Membrii democrați ai Congresului au declarat că nu vor susține această propunere, numind-o o mișcare politică și o pierdere de bani.

Donald Trump a declarat marți că blocarea parțială a Guvernului federal va continua până se va găsi o soluție privind finanțarea construcției zidului de la frontiera cu Mexicul.

Citește și : Aproximativ 44.500 de etiopieni au fost repatriaţi din Arabia Sudită în decurs de şase luni

Tags: Casa AlbacongresdemocrațiimexicStatele UniteTrump
Categorii: Știrile zilei