Trump consideră că depinde de opinia publică britanică dacă o va susţine pe May

Publicat:

Preşedintele american, Donald Trump, a recunoscut că viitoarea sa vizită în Marea Britanie, când se va întâlni cu prim-ministrul britanic Theresa May, vine într-o perioadă de „tensiuni” şi a declarat că depinde de opinia publică britanică dacă o va susţine pe May, scrie Reuters, conform news.ro .

Întrebat dacă May va rămâne la putere, Trump a declarat: „Acest lucru depinde de oameni. Eu mă înţeleg cu ea foarte bine, am o relaţie foarte bună”.


Citește și : Africa de Sud: Cel puţin un mort și 20 de răniți într-un accident de avion în apropiere de Pretoria

May gestionează momentan o criză politică internă după ce ministrul pentru Brexit, David Davis şi ministrul de Externe, Boris Johnson, şi-au dat demisia, nefiind de acord cu planul ei pentru Brexit.

Trump, care a declarat că nu a vorbit cu May de când au avut loc demisiile, l-a descris pe Johnson ca fiind „un prieten” şi a afirmat că ar putea să discute cu el în timpul călătoriei sale în Regatul Unit.

„El s-a comportat foarte frumos cu mine, m-a susţinut. Poate voi vorbi cu el când ajung acolo. Îmi place de Boris Johnson, întotdeauna mi-a plăcut”, a precizat Trump.

Johnson a afirmat că May a propus un „semi-Brexit” şi că „Brexitul ar trebui să fie despre oportunităţi şi speranţe. Acest vis moare şi este sufocat de îndoieli”.

Trump consideră că întâlnirea cu Putin, de pe 16 iulie de la Helsinki, va fi cea mai uşoară din turul său european, care începe cu un summit NATO de la Bruxelles.

Citește și : ONU: Peste 800 de copii-soldat au fost recrutaţi în 2017 în Yemen

“Aşadar, va fi vorba de NATO, de Marea Britanie, unde sunt tensiuni, şi de Putin. Sincer, Putin ar putea să fie cel mai uşor dintre toţi. Cine ar fi crezut?”, a declarat preşedintele american.

Trump a fost criticat pentru că a fost dispus să se întâlnească cu Putin în timpul investigaţiei privind posibilul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania Furtunile violente şi ploile torenţiale care s-au abătut sâmbătă asupra...

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă într-o zonă dens împădurită la aproximativ 20 de kilometri nord...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.