Trump : Coreea de Nord continuă să reprezinte o ameninţare extraordinară, iar SUA trebuie să rămână atente

Publicat:

Coreea de Nord reprezintă o ”ameninţare extraordinară”, apreciază Donald Trump în noua sa strategie în domeniul apărării antirachetă, pe care a prezentat-o joi la Pentagon, relatează Reuters, potrivit news.ro.

”Deşi există o nouă perspectivă a păcii cu Coreea de Nord, ea continuă să reprezinte o ameninţare extraordinară, iar Statele Unite trebuie să rămână atente”, afirmă preşedintele într-un rezumat al acestui document, la care Reuters precizează că a avut acces înainte să fie publicat.


Citește și : Theresa May nu se va duce la Forumul Economic de la Davos pentru a se consacra Brexitului

Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a angajat să renunţe la arsenalul său nuclear într-un summit istoric cu Donald Trump la Singapore, la 12 iunie, însă negocieri care au loc de atunci nu au condus la stabilirea modului în care să se facă acest lucru.

Un al doilea summit se află în pregătire, iar negociatorul nord-coreean Kim Jong Chol a plecat joi către Washington, unde urmează să fie primit vineri de către secretarul de Stat Mike Pompeo şi, poate, de Donald Trump însuşi, potrivit unei surse americane.

În acest document – “Missile Defence Review” -, preşedintele recomandă de asemenea să se studieze tehnologii experiemtale, de exemplu în vederea dezvoltării unor dispozitive antirachetă plasate pe orbită, ca în proiectul “Star Wars” lansat de Ronald Reagan în anii ’80.

”Cred că spaţiul este cheia viitoarei etape a apărării antirachetă”, a declarat pentru presă un membru al administraţiei sale care a cerut protecţia anonimatului, înainte de publicarea documentului.

Citește și : Cohen recunoaște că a manipulat sondaje de opinie din ordinul lui Trump

”Noi încercăm să punem la punct senzori plasaţi în spaţiu, pentru a ne ajuta să obţinem o alertă timpurie, o urmărire şi o identificare a unor rachete la momentul lansării lor”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.