Trump crede că a fost SPIONAT de serviciile secrete britanice

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a afirmat, fără să aducă dovezi în acest sens, că serviciile secrete britanice l-au spionat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2016, la o zi după ce Marea Britanie a confirmat că l-a invitat pe preşedinte pentru a se întâlni cu Regina Elisabeta, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

GCHQ, agenţia guvernamentală acuzată de Trump, a afirmat că acuzaţiile sale sunt „complet ridicole” însă ministrul de Externe Jeremy Hunt a insistat că relaţia dintre Marea Britanie şi SUA rămâne „specială”.


Vezi și: A început primul summit între Putin şi Kim Jong Un – VIDEO

Trump făcea referire la informaţii provenite de la canalul conservator One America News Network, repetând astfel o teorie a conspiraţiei nedovedită care a început în 2017.

Preşedintele american a scris: „Fostul analist CIA Larry Johnson acuză serviciile secrete britanice că au ajutat administraţia Obama să spioneze echipa de campanie a lui Trump în 2016”.

El a adăugat: „WOW! E doar o chestiune de timp până când adevărul va ieşi la iveală şi când va ieşi, va fi o frumuseţe!”.

„Afirmaţiile conform cărora GCHQ a coordonat operaţiuni de spionaj împotriva preşedintelui sunt lipsite de sens. Sunt absolut ridicole şi ar trebui ignorate”, se arată într-un comunicat al agenţiei.

Johnson a fost descris ca fiind „un conservator, adept al teoriilor conspiraţiei” de către organizaţia de monitorizare a presei Media Matters for America, care susţine că el a făcut mai multe afirmaţii false cu privire la colaborarea dintre Trump şi Rusia la canalul rus RT.

Între timp, Hunt a postat pe Twitter o fotografie a bustului lui Winston Churchill din Biroul Oval al preşedintelui american pentru a demonstra că relaţia dintre cele două ţări este în continuare specială.

Citește și: Un membru KKK a fost executat în SUA după asasinarea unui afro-american – VIDEO

Ministrul britanic a făcut acest gest după ce Gerard Araud, ambasadorul Franţei în SUA care urmează să se retragă, a declarat că influenţa britanicilor în capitala americană este irelevantă, parţial din cauza preocupării Marii Britanii cu Brexitul.

Araud a declarat pentru Financial Times: „Marea Britanie a dispărut. Ambasadorul britanic mi-a spus – şi mi-a plăcut – că de fiecare dată când armata britanică se întâlneşte cu cea americană, americanii vorbesc despre francezi”.

Hunt i-a răspuns lui Araud pe Twitter: „Sunt sigur că te-ai simţit bine comentând despre problemele temporare ale Marii Britanii cu Brexitul însă până când va fi bustul unui preşedinte francez în Biroul Oval nu vom primi lecţii privind o relaţie bună cu Washingtonul”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului Un depozit ascuns în munți, într-un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.