Trump critică decizia guvernatorului de California de a institui un moratoriu asupra pedepsei cu moartea

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a criticat aspru decizia guvernatorului celui mai populat stat american, California, de a institui un moratoriu asupra pedepsei cu moartea, relatează dpa, potrivit Agerpres.

În acest stat, 737 de persoane aşteaptă pe culoarul morţii. Alegătorii din California au respins în mod repetat abolirea pedepsei capitale, dar nu există un moratoriu impus de instanţă asupra pedepsei cu moartea.


Citește și : SUA: Manafort, fostul director de campanie al lui Trump, condamnat la 43 de luni de închisoare

“Sfidându-i pe alegători, guvernatorul statului California va opri executarea a 737 de ucigaşi cu sânge rece. Prietenii şi familiile VICTIMELOR întotdeauna uitate nu sunt încântate şi nici eu nu sunt!”, a scris Trump pe Twitter.

Preşedintele a fost mult timp nemulţumit de conducerea democrată din California, inclusiv de guvernatorul nou ales Gavin Newsom care urmează să semneze miercuri moratoriul. “Pedeapsa cu moartea este incompatibilă cu valorile noastre fondatoare şi atinge profund idealul de a fi californian”, va afirma Newsom într-un discurs din care au fost trimise extrase presei, menţionează AFP.

Trump a fost mult timp un susţinător al pedepsei cu moartea, chiar înainte de a intra în politică. În SUA, 18 state şi Washington DC au abolit pedeapsa cu moartea şi altele au emis suspendări.

Citește și : Scrisoare trimisă de o fetiță din Londra lui Donald Tusk, virală pe internet

Potrivit Human Rights Watch, aplicarea pedepsei cu moartea în Statele Unite a scăzut brusc în ultimii ani, cu 25 de execuţii în 2018 faţă de 98 în 1999. Trei deţinuţi au fost executaţi în întreaga ţară de la începutul anului 2019, notează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Primăria Chișinău lansează Serviciul social ‘Locuința socială asistată’ pentru tinerii vulnerabili

Primăria Chișinău lansează Serviciul social 'Locuința socială asistată' pentru tinerii vulnerabili Primăria Municipiului Chișinău a anunțat lansarea Serviciului social „Locuința socială asistată” pentru tinerii cu...

Parlicov: Moldova este pregătită pentru sezonul rece

Parlicov: Moldova este pregătită pentru sezonul rece Republica Moldova este pregătită pentru sezonul rece. Asigurările vin din partea ministrului Energiei, Victor Parlicov. În cadrul ședinței...

2 octombrie, ziua națională fără alcool

2 octombrie, ziua națională fără alcool „Sănătatea ta contează, renunță la alcool!” este genericul din acest an al Zilei naționale fără alcool. Marcată anual pe...

Tudor Ulianovschi: Maia Sandu se află acum într-o deplasare pur electorală în Europa

Tudor Ulianovschi: Maia Sandu se află acum într-o deplasare pur electorală în Europa „Maia Sandu face campanie pe bani publici”. O spune candidatul independent la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.