Trump, cu ocazia Micului Dejun cu Rugăciune Naţională, le promite credincioşilor că nu îi va dezamăgi niciodată

Publicat:

Cu ocazia Micului Dejun cu Rugăciune Naţională, un eveniment cu o tradiţie de peste 60 de ani, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, le-a promis joi credincioşilor că nu îi va dezamăgi, relatează DPA, potrivit agerpres.

“Nu vă voi dezamăgi. Niciodată. Vă pot spune asta”, şi-a început Trump discursul în faţa a 1000 de persoane adunate la eveniment. Printre acestea s-au aflat mai mulţi membri ai cabinetului; Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA; lideri religioşi şi reprezentanţi ai unor organizaţii de caritate.


Citește și : Rusia se oferă să ajute SUA în convorbirile de pace cu talibanii din Afganistan

Preşedintele a spus că americanii sunt “binecuvântaţi să trăiască pe un tărâm al credinţei, unde totul este posibil” şi a remarcat că marţi, când a rostit aceste cuvinte în discursul despre starea naţiunii, “toată lumea din încăpere s-a ridicat în picioare şi a aplaudat”, ca o expresie a reînnoirii “dragostei şi loialităţii noastre, unii faţă de ceilalţi”.

El le-a cerut americanilor să deschidă un drum nou “unindu-se în rugăciune”.

Remarcând prezenţa pastorului Andrew Brunson, eliberat din Turcia anul trecut, Trump a susţinut – desfăcându-şi braţele şi privind în sus – că eliberarea “a fost un miracol”.

A fost a treia oară când Donald Trump a luat cuvântul la Micul Dejun cu Rugăciune Naţională. De fiecare dată, el şi-a repetat promisiunile din campania electorală, inclusiv cea de a numi la Curtea Supremă a SUA judecători conservatori şi de a “proteja creştinătatea”. Trump, care este prezbiterian, se bucură de popularitate în rândul albilor de confesiuni evanghelice.

Citește și : Merkel: Germania nu va deveni dependentă de gazele ruseşti

Micul dejun cu rugăciune a fost organizat anual de Congresul american şi de organizaţii religioase începând din anii 1950 şi la el au participat de atunci toţi preşedinţii Statelor Unite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.