Trump: Dacă imigranţii ilegali sunt nemulţumiţi de condiţiile de detenţie… pur şi simplu să nu vină

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că migranţilor clandestini care ‘nu sunt mulţumiţi’ de condiţiile de detenţie ar trebui să li se spună să nu vină în Statele Unite, o reacţie ce survine după ce un raport oficial american a prezentat detalii despre situaţia precară în care sunt ţinuţi migranţii în mai multe centre de la graniţa cu Mexic, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Raportul, publicat marţi de Inspecţia generală a Departamentului pentru Securitate Internă (DHS), admite că suprapopularea şi insecuritatea în mai multe centre de retenţie din Texas prezintă un risc pentru migranţii care sunt ţinuţi în aceste condiţii.


Citește și : Libia: Atac al forţelor mareşalului Haftar pe aeroportul din Tripoli – Zborurile au fost suspendate

Documentul vorbeşte despre lipsa accesului la duşuri, mâncare caldă sau haine de schimb, precum şi despre detenţia prelungită în care sunt ţinuţi migranţii.

‘Dacă imigranţii ilegali nu sunt mulţumiţi de condiţiile din centrele de retenţie construite sau renovate rapid, spuneţi-le pur şi simplu să nu vină. Toate problemele vor fi rezolvate!’, a scris Trump miercuri, într-o serie de mesaje pe Twitter.

‘Mulţi dintre aceşti străini clandestini trăiesc acum mult mai bine decât acolo de unde vin, şi în condiţii mult mai sigure’, a adăugat el.

Într-un alt tweet, preşedintele american a lăudat Mexicul, care a acceptat, la presiunea Washingtonului, să întărească controalele la graniţa de nord, că ‘face o treabă mult mai bună decât democraţii la frontieră’. ‘Mulţumesc Mexicului!’, a scris Trump.

Citește și : Trump, acuzat că se folosește de sărbătoarea naţională americană în scop electoral

Zona de frontieră cunoaşte de mai multe luni o sosire masivă de migranţi din ţările Americi Centrale. În mai, 114.000 de persoane au fost reţinute şi plasate în detenţie după ce au trecut ilegal graniţa.

Condiţiile de viaţă în aceste centre de criză au fost denunţate în ultimele săptămâni de mai multe organizaţii neguvernamentale şi de aleşi democraţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sistemele informatice a AIC nu au fost perturbate

Sistemele informatice a AIC nu au fost perturbate Sistemele informatice a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) activează fără perturbări, anunță administrația Aeroportului. Citește și: Unde au găsit...

O gimnastă ratează Jocurile Olimpice de la Paris pentru că a fumat și a băut alcool

O gimnastă ratează Jocurile Olimpice de la Paris pentru că a fumat și a băut alcool Gimnasta Shoko Miyata, în vârstă de 19 de ani,...

Un fost angajat SIS va fi judecat. Ar fi încasat ilegal salarii de la ASP

Un fost angajat SIS va fi judecat. Ar fi încasat ilegal salarii de la ASP Un fost șef-adjunct al Direcției securitate internă al Serviciului de...

Morari le răspunde criticilor: „Putin m-a sunat… ”

Morari le răspunde criticilor:  „Putin m-a sunat... ” Jurnalista Natalia Morari, care și-a anunțat ieri candidatura pentru prezidențialele din toamnă, le răspunde criticilor cu un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.