X

Trump: Este „minunat” că lumea ar putea să boicoteze Harley-Davidson

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat că este „minunat” că lumea ar putea să boicoteze Harley-Davidson dacă firma va muta producţia de motociclete în afara SUA, scrie CNN, potrivit news.ro .

„Mulţi posesori de motociclete Harley Davidson plănuiesc să boicoteze compania dacă producţia se va muta în străinătate. Minunat! Majoritatea celorlalte companii vin în direcţia noastră, inclusiv competitorii Harley. O mişcare foarte proastă! SUA vor fi în curând la acelaşi nivel, chiar mai bine”, a afirmat Trump pe Twitter.

Citește și : Nouă morți şi 15 răniți într-un incendiu la un spital din Taiwan

Comentariile lui Trump vin după ce preşedintele a primit membrii „Bikers for Trump”, o grupare de motociclişti care îl susţin pe Trump, la clubul său de golf din Bedminister, New Jersey, în weekend.

Tensiunile dintre Trump şi Harley-Davidson au început când Trump a impus taxe pentru importurile de oţel şi aluminiu pentru a încerca să susţină producţia internă. Uniunea Europeană a răspuns prin a promite să crească taxele pentru mai multe bunuri importate din SUA, inclusiv pentru motocicletele Harley.

Harley a comunicat că poate pierde până la 100 de milioane de dolari pe an şi a promis că îşi va muta o parte din producţie în afara SUA pentru a evita taxele impuse de UE.

Citește și : Comisarul european Vera Jourova cere României să reconsidere legislația în domeniul judiciar

Tags: boicotHarley DavidsonSUATrump
Categorii: Știrile zilei