X

Trump este sigur de victorie, dar se teme de fraudarea alegerilor – VIDEO

Preşedintele american Donald Trump susţine că este în desfăşurare “o fraudă majoră” în numărarea voturilor la alegerile prezidenţiale, fără a oferi dovezi, şi că, “în ceea ce mă priveşte”, “am câştigat deja”, deşi nicio instituţie media majoră nu a declarat victoria sa, comentează DPA, potrivit agerpres.

Numărarea voturilor este în continuare în desfăşurare într-o serie de state-cheie, iar cursa pentru Casa Albă este extrem de strânsă între Trump şi contracandidatul democrat Joe Biden, care anterior a făcut apel la susţinătorii săi să aibă răbdare şi să aştepte numărarea oficială a voturilor.

Citeşte şi: Donald Trump câştigă alegerile într-unul din cele mai disputate state

“Ne pregătim să câştigăm aceste alegeri. Sincer, am câştigat aceste alegeri”, a spus Trump în noaptea de marţi spre miercuri, acuzând faptul că autorităţile au oprit numărarea voturilor în Pennsylvania până dimineaţă.

El a mai declarat că amânarea este “o ruşine pentru ţara noastră” şi a promis că va sesiza instanţele americane în legătură cu această chestiune.

“Vreau să mulţumesc poporului american pentru sprijinul extraordinar”, a afirmat de asemenea Trump, care i-a mulţumit totodată soţiei sale, Melania, şi vicepreşedintelui Mike Pence.

Citeşte şi: Democraţii americani îşi păstrează controlul în Camera Reprezentanţilor

El a susţinut că a câştigat în state “în care nu ne aşteptam să câştigăm”, şi a dat drept exemplu Florida, Ohio, Texas şi Pennsylvania.

Trump s-a plâns de mult timp de votul prin corespondenţă, deşi acesta este o metodă legală de a vota pe care zeci de milioane de americani au folosit-o la acest scrutin. Cu toate acestea, voturile prin corespondenţă vor face cel mai probabil ca procesul de numărare în unele state-cheie să dureze mai mult.

Tags: alegeriCasa AlbaDonald TrumpfloridafraudareOhioPennsylvaniaSUAtexas
Categorii: Știrile zilei