X

Trump face ‘alba-neagra’ cu Anthony Fauci! Ieri l-a criticat, azi îl ridică-n slăvi!

Preşedintele american, Donald Trump, a dat asigurări luni că are “relaţii foarte bune” cu epidemiologul Anthony Fauci, după ce a încercat să îl discrediteze pe omul de ştiinţă, foarte respectat în Statele Unite, notează AFP, potrivit agerpres.

“Am o relaţie foarte bună cu doctorul Fauci”, le-a declarat Donald Trump jurnaliştilor aflaţi la Casa Albă.

Citeşte şi: România ÎŞI SUSPENDĂ activitatea Secţiei Consulare la Washington

“Găsesc că este o persoană de treabă, personal îl plac”, a adăugat preşedintele SUA, menţionând însă că “nu întotdeauna este de acord cu el”.

De mai multe zile, Donald Trump şi-a înmulţit criticile la adresa cercetătorului de renume internaţional, expertul celulei de criză privind coronavirusul de la Casa Albă, care subliniază constant că Statele Unite se află într-o situaţie de loc de invidiat în ce priveşte lupta împotriva pandemiei.

“Este un tip de treabă, dar a făcut numeroase greşeli”, a afirmat joi liderul administraţiei de la Washington care, cu patru luni înaintea alegerilor prezidenţiale, minimalizează sistematic creşterea spectaculoasă a numărului de cazuri de COVID-19 pe întreg teritoriul SUA.

La sfârşitul săptămânii trecute, un responsabil de al Casa Albă a alimentat aceste atacuri.

Sub acoperirea anonimatului, el a exprimat cotidianului Washington Post “îngrijorarea” executivului legată de “numărul de cazuri în care doctorul Fauci a greşit”. Acelaşi responsabil a prezentat jurnalului o listă cu declaraţiile făcute de omul de ştiinţă pe care el el consideră eronate.

În acest context, preşedintele apreciază în continuare recomandările doctorului Fauci?

“Cu siguranţă”, a răspuns luni purtătoarea sa de cuvânt, Kayleigh McEnany, dornică să liniştească tensiunile.

Citeşte şi: Ziua Franţei este sărbătorită sobru; Macron îşi prezintă planul post-epidemie

“Dr. Fauci este una din numeroasele persoane din celula de criză care face recomandări”, a adăugat ea.

În faţa exploziei numărului de cazuri noi în sudul şi vestul SUA, Anthony Fauci a tras un semnal de alarmă, denunţând relaxarea grăbită a măsurilor de restricţie şi nepăsarea americanilor.

“Ca ţară, atunci când ne comparăm cu alte ţări, nu cred că putem spune că suntem bine. Pur şi simplu, nu este cazul”, a avertizat el săptămâna trecută.

Tags: Anthony FauciCasa Albacovid-19Donald TrumpKayleigh McEnanySUA
Categorii: Știrile zilei