X

Trump a felicitat Franța pentru un fotbal “extraordinar” și pe Putin şi Rusia pentru organizarea unui campionat “cu adevărat grandios”

Preşedintele american, Donald Trump, a felicitat duminică echipa naţională a Franţei pentru câştigarea, cu un fotbal “extraordinar”, a titlului mondial, dar şi pe omologul său, Vladimir Putin, şi Rusia pentru organizarea unui campionat “cu adevărat grandios”, transmite EFE, conform agerpres.

“Felicitări Franţei, care a jucat un fotbal extraordinar, pentru câştigarea Cupei Mondiale 2018”, a scris Trump, pe contul său de Twitter, la câteva minute după ce arbitrul a fluierat finalul meciului din capitala Rusiei.

Selecţionata Franţei a câştigat al doilea său titlu mondial, după ce a învins echipa Croaţiei cu scorul de 4-2 (2-1), duminică, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în finala Cupei Mondiale de fotbal 2018, din Rusia.

Citește și : Trump: Rusia, Uniunea Europeană şi China sunt „inamicii” SUA

Francezii s-au impus prin golurile marcate de Mario Mandzukic (18, autogol), Antoine Griezmann (38 – penalty), Paul Pogba (59) şi Kylian Mbappe (65), în timp ce pentru croaţi au punctat Ivan Perisic (28), Mario Mandzukic (69).

Pe de altă parte, preşedintele SUA a adresat felicitări Rusiei şi lui Vladimir Putin pentru organizarea unui Mondial “cu adevărat grandios, unul din cele mai bune din toate timpurile”.

Citește și : Trump laudă forţa Twitter de a lupta împotriva ‘ştirilor false’

Trump se va întâlni luni la Helsinki cu Putin, care a asistat la finala Cupei Mondiale, într-un prim summit bilateral în care se aşteaptă să discute despre Siria, Ucraina, controlul armamentului şi presupusa ingerinţă rusă în alegerile americane din 2016.

Tags: campionatDonald TrumpmoscovarusiaVladimir Putin
Categorii: Diaspora