X

Trump, furibund împotriva Kamalei Harris: O nebună radicală de stânga, vrea “execuţia bebeluşilor”

Trump, furibund împotriva Kamalei Harris: O nebună radicală de stânga, vrea “execuţia bebeluşilor”

Donald Trump a lansat miercuri un atac de o violenţă rară împotriva noii sale rivale democrate, Kamala Harris, mergând până la a o acuza, fără cea mai mică dovadă, pe vicepreşedinta americană că vrea să încurajeze “execuţia bebeluşilor”, relatează AFP şi Reuters.

“Ea doreşte ca avorturile să fie făcute în lunile a opta şi a noua de sarcină, până la naştere şi chiar după naştere, execuţia bebeluşilor”, a declarat candidatul republican la un miting de campanie în Carolina de Nord, primul său discurs după ce Joe Biden a anunţat că renunţă la candidatură şi o susţine pe Kamala Harris.

Miliardarul, purtând tradiţionala sa cravată roşie, nu a avut nici cea mai mică reţinere faţă de noul său contracandidat din cursa prezidenţială din noiembrie. “Ea ne va distruge ţara”, a proclamat el, înainte de a-i da vicepreşedintei o nouă poreclă: “Kamala mincinoasa”.

Avortul, schimbările climatice, protecţia persoanelor LGBT – Donald Trump, care a fost deosebit de agresiv miercuri seară şi a atacat unul câte unul punctele din programul noii candidate democrate.

“Ea este o nebună radicală de stânga”, le-a spus el susţinătorilor săi, care purtau tradiţionalele şepci roşii. “Este nebună, este nebună”, a repetat el de mai multe ori, fiind deosebit de critic la adresa bilanţului vicepreşedintei în materie de imigraţie.

Candidatul republican a fost nevoit să îşi revizuiască strategia electorală pe loc, odată cu retragerea şoc a lui Joe Biden din campanie, duminică, şi intrarea în cursă a Kamalei Harris, o rivală mult mai tânără (59 de ani).

Donald Trump a revenit pe larg şi asupra deciziei preşedintelui de a nu mai candida pentru un al doilea mandat, acuzându-i pe “liderii Partidului Democrat” că l-au înlăturat într-un mod “foarte nedemocratic”.

“Biden nici măcar nu ştie că este în viaţă”, a afirmat el, înainte de a se dezlănţui din nou la adresa Kamalei Harris, despre care a spus că este “noua sa victimă pe care o va bate”.

“Dacă începem să o învingem, cu 10 sau 15 puncte în sondaje, credeţi că ne vor trimite un al treilea candidat?”, a întrebat el ironic, sugerând că Kamala Harris ar putea, la rândul său, să renunţe chiar “săptămâna viitoare”.

Unii dintre susţinătorii săi din mulţime purtau tricouri care comemorau momentul în care, după tentativa de asasinat asupra sa, Donald Trump a ridicat pumnul în semn de sfidare, cu urechea sângerând, la 13 iulie.

Fostul preşedinte a revenit pe scurt şi asupra acestui eveniment istoric. “Aveam mult sânge pe mână şi mi-am spus: Doamne, ce este asta?”, le-a povestit el susţinătorilor.

Discursul electoral al lui Trump, primul după ce Biden s-a retras din cursă, semnealeză că strategia aleasă de republican este una dură, de atacuri violente la adresa Kamalei Harris.

KAMALA SE VA AFIŞA CU OBAMA ÎN CAMPANIE

Aceasta, la rândul ei, a dominat campania electorală americană în cele două zile anterioare cu atacuri la adresa lui Trump, care au scos în evidenţă condamnările sale pentru infracţiuni grave, răspunderea sa pentru abuz sexual şi fraudă. Campania lui Harris a luat amploare după ce NBC News a relatat joi că fostul preşedinte Barack Obama intenţionează să o susţină în curând pe Harris în calitate de candidat democrat la preşedinţie. “Apropiaţii lui Obama şi ai lui Harris au discutat, de asemenea, despre aranjarea celor doi, ca să apară împreună în campania electorală, deşi nu a fost stabilită nicio dată”, a precizat NBC.

După ce a petrecut o mare parte din campanie atacându-l pe Biden ca fiind bătrân şi slab ca preşedinte, Trump, 78 de ani, se confruntă acum cu un candidat mai tânăr. Harris este, de asemenea, prima femeie de culoare şi primul american de origine asiatică care a ocupat funcţia de vicepreşedinte.

Energizându-i pe mulţi democraţi ca potenţială primă femeie care să preia Casa Albă, Harris şi-a raliat rapid partidul în spatele ei, campania sa declarând că a strâns 126 de milioane de dolari începând de duminică, 64% dintre donatori făcând prima lor contribuţie în campania din 2024. Fără contracandidaţi la nominalizare, ea a câştigat sprijinul delegaţilor partidului luni, la o zi după anunţul lui Biden de retragere.

Următoarea evoluţie foarte aşteptată va fi alegerea de către Harris a unui candidat la vicepreşedinţie pentru a contracara alegerea lui Trump a senatorului de Ohio J.D. Vance. Printre cei menţionaţi se numără guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, şi el fost procuror şi o persoană religioasă, şi secretarul transporturilor, Pete Buttigieg, fost ofiţer şi homosexual declarat, care este căsătorit cu partenerul lui.

Miercuri, comitetul pentru reguli al Comitetului Naţional Democrat a convenit asupra unui plan de nominalizare oficială a lui Harris începând cu 1 august – înainte de convenţia partidului din 19-22 august de la Chicago – Harris urmând să îşi aleagă un coechipier până la 7 august.

Tags: furibund împotrivaKamalei HarrisTrump
Categorii: ExterneȘtirile zilei