Trump: Guvernatorul statului New York ar fi un candidat democrat mai bun la alegerile prezidenţiale decât Joe Biden

Publicat:

Preşedintele american republican Donald Trump a apreciat luni că guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, ar fi un candidat democrat mai bun la alegerile prezidenţiale din noiembrie decât actualul favorit în alegerile primare democrate, Joe Biden, potrivit AFP, scrie agerpres.

Aflat în avanpostul luptei împotriva epidemiei generate de noul coronavirus, Andrew Cuomo, 62 de ani, care nu candidează la învestitura democrată, şi-a văzut cota de popularitate crescând vertiginos datorită unei gestionări considerate calmă şi hotărâtă a crizei.


Citește și : UK aprobă un dispozitiv respirator pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în afara secţiilor ATI

Guvernatorul, al cărui stat este epicentrul pandemiei în SUA, dispune în prezent de 71% opinii favorabile faţă de 44% în februarie, potrivit unui sondaj al institutului de sondare a opiniei publice Siena College, publicat luni.

“Noi l-am ajutat să cunoască acest succes”, a asigurat preşedintele american pe canalul Fox, lăudând ajutorul federal acordat New York-ului şi regiunii sale, unde au fost înregistraţi aproape 60.000 bolnavi de COVID-19, dintre care aproape 1.000 au murit.

“Ar fi bine dacă ar vrea să candideze”, a adăugat Donald Trump. “Îl cunosc pe Andrew de mult timp şi, ca să fiu cinstit, cred că ar fi un candidat mai bun decât Joe Adormitul”, a continuat el.

Donald Trump l-a supranumit astfel pe fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, Joe Biden, 77 de ani, căruia îi contestă cu regularitate forma şi acuitatea intelectuale. “Nu cred că Joe Biden este apt”, a mai spus Trump pe Fox.

După o serie de victorii în alegerile primare democrate, moderatul Joe Biden a obţinut un avantaj clar în faţa adversarului său, socialistul Bernie Sanders.

Citește și : Singapore anunță 35 de cazuri noi de infectare cu COVID-19

Dar noul coronavirus l-a constrâns să-şi suspende campania pe teren şi vocea sa abia se mai face auzită, în pofida instalării unui studio de televiziune în subsolul casei sale.

Dimpotrivă, Andrew Cuomo are contacte cu presa în fiecare zi şi tot mai multe interviuri, în care se fereşte să-l critice prea direct pe Donald Trump. Luni, la MSNBC, el s-a declarat prea ocupat să pregătească sosirea “tsunami-ului” pentru a “descifra mormăielile zilnice ale preşedintelui”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit O femeie de 63 de ani a decedat, iar alta a fost transportată...

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde OpenAI are la...

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private Este ora 3 dimineața la terminalul VIP al aeroportului Mohammed Bin Rashid Aerospace Hub din...

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.