Trump i-ar fi ordonat unui angajat să mute cutiile cu documente căutate de FBI la Mar-a-Lago

Publicat:

Un fost angajat al lui Donald Trump a declarat că acesta a ordonat mutarea dintr-un loc în altul, în reşedinţa de la Mar-a-Lago, a documentelor căutate de FBI (Biroul Federal de Investigaţii), scrie miercuri cotidianul Washington Post, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Mărturia acestui martor-cheie, coroborată cu înregistrări ale camerelor de supraveghere obţinute de Departamentul Justiţiei, reprezintă una din cele mai puternice dovezi privind obstrucţionarea justiţiei de către fostul preşedinte republican.


Citește și: Primul turist spaţial din istorie intenţionează să se întoarcă în spaţiu cu SpaceX – Black News

În 8 august, FBI a folosit un mandat judecătoresc pentru a percheziţiona reşedinţa din Florida a lui Trump, de unde a confiscat peste 11.000 de documente, inclusiv circa 100 marcate ca secrete.

Angajatul, care lucra la Mar-a-Lago, cooperează cu Departamentul Justiţiei şi a fost interogat de mai multe ori de agenţii federali, afirmă Washington Post, pe baza declaraţiilor unor persoane care cunosc situaţia.

Iniţial, martorul a susţinut că nu a umblat cu documente sensibile, dar în dialoguri ulterioare cu FBI a recunoscut că a mutat cutii, la cererea lui Trump, mai relatează ziarul.

Departamentul Justiţiei a refuzat să comenteze.

Un purtător de cuvânt al lui Trump a acuzat guvernul american, condus acum de preşedintele Joe Biden, că “a transformat organele legale în arme”. Taylor Budowich a declarat pentru Washington Post că “tuturor celorlalţi preşedinţi li s-a acordat timp şi respect pentru administrarea documentelor, deoarece preşedintele deţine autoritatea supremă privind clasificarea înregistrărilor şi materialele care trebuie clasificate”.

El a acuzat Departamentul Justiţiei că dezvăluie presei “informaţii înşelătoare şi false”.

Ancheta privind documentele este doar una din multele probleme judiciare ale lui Trump, care ia în considerare posibilitatea de a candida din nou la preşedinţie în 2014.

Procurorul general al statului New York a deschis recent un proces civil în care îi acuză pe fostul şef al Casei Albe şi pe trei dintre copiii majori ai acestuia de fraudă şi fals în declaraţii la pregătirea declaraţiilor fiscale ale companiei imobiliare a familiei.

Citeşte şi: Ungaria şi Gazprom ‘au căzut la pace’ pentru amânarea plăţilor – Black News

Organizaţia Trump urmează de asemenea să fie judecată începând din 24 octombrie sub acuzaţii de fraude fiscale în statul New York.

În statul Georgia, un mare juriu din comitatul Fulton anchetează eforturile lui Trump de a răsturna rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020, când a fost învins de Biden.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: ‘Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului’

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: 'Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului' Judecătoarea...

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.