X

Trump ia în considerare acordarea statutului de refugiat cetățenilor venezueleni care emigrează în SUA

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat marți că ia în considerare posibilitatea de a le acorda statut de refugiat cetățenilor venezueleni care emigrează în Statele Unite din cauza crizei din Venezuela, potrivit Euronews, scrie mediafax.

Trump a anunțat că cetățenii venezueleni ar putea beneficia în viitor fie de statutul de refugiat, fie de o protecție temporară. Anunțul președintelui american vine în contextul în care Venezuela se confruntă cu o criză politică majoră, dar și cu probleme economice și sociale puternice.

Citește și : Macron avertizează cu privire la un nou război : ‘Cred că haosul este aici’

Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Numeroase ţări din Uniunea Europeană, inclusiv România, au luat decizii similare.

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați a anunţat vineri că patru milioane de venezueleni, aproximativ 15% din populație, au părăsit țara din cauza crizei economice care afectează țara.

Citește și : Statele membre UE consideră justificată demararea unei proceduri disciplinare împotriva Italiei

Tags: Donald TrumpJuan GuaidoNicolas MadurorefugiatStatele Uniteuniunea europeanaVenezuelavenezueleni
Categorii: Știrile zilei