X

Trump îi atacă pe Biden și pe Harris: “Cu mine nu ar fi existat criza din Gaza și războiul din Ucraina”

Trump îi atacă pe Biden și pe Harris: “Cu mine nu ar fi existat criza din Gaza și războiul din Ucraina”

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a acuzat încă o dată administrația democrată a președintelui Joe Biden pentru noul atac asupra Israelului, care a ucis 12 copii.

“Atacul asupra Israelului nu poate fi uitat. Va rămâne în istorie ca un alt moment creat de un președinte și de un vicepreședinte slabi și ineficienți”, a declarat Trump pe rețeaua sa de socializare Truth.

Citeşte şi: Trump critică dur ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice – Stiripesurse.md

Fostul președinte a afirmat că, cu timpul, “această situație nu va face decât să se înrăutățească pentru țara noastră” și a cerut alegătorilor tuturor partidelor să închidă rândurile “pentru a reda forța, respectul și puterea” Statelor Unite.

Trump îi atacă pe Biden și pe Harris: “Cu mine nu ar fi existat criza din Gaza și războiul din Ucraina”

El a reiterat că atacul de sâmbătă, într-un moment în care premierul israelian Benjamin Netanyahu vizita Statele Unite, precum atacul din 7 octombrie care a început războiul din Gaza sau cel dintre Ucraina și Rusia, “nu s-ar fi întâmplat niciodată, dacă aș fi fost preşedinte”. Trump a mai dat asigurări în mesajul său că este “un moment periculos și teribil pentru lume” și că aproape totul “este din vina administrației incompetente Biden-Harris” și a susținut că “trebuie schimbată rapid”.

“Kamala Harris a fost un autentic procuror marxist: distrus San Francisco și va distruge țara. Harris sprijină abolirea cauțiunii în numerar în toată țara, ceea ce înseamnă eliberarea criminalilor violenți imediat după arestare. Vrea să elimine condamnările la închisoare pentru persoanele care încalcă libertatea supravegheată, a susținut reducerea fondurilor poliției și a sponsorizat o lege pentru a priva ofițerii de protecție legală, lăsând comunitățile noastre la cheremul criminalilor dezechilibrați și a mulțimilor violente!”, a scris Donald Trump pe rețeaua sa de socializare, Truth.

Între timp, vicepreședintele SUA Kamala Harris condamnă atacul cu rachete al Hezbollah, care a ucis zeci de copii pe un teren de fotbal din Majdal Shams, în weekend, a informat consilierul său pentru securitate națională, potrivit “Times of Israel”. “Israelul continuă să se confrunte cu amenințări serioase la adresa securității sale, iar sprijinul pentru securitatea Israelului este ferm. Statele Unite vor continua să lucreze la o soluție diplomatică pentru a pune capăt tuturor atacurilor o dată pentru totdeauna și pentru a le permite cetățenilor de pe ambele părți ale graniței să se întoarcă acasă în siguranță”, a adăugat Phil Gordon, consilierul pentru securitate națională al Kamalei Harris.

Tags: Benjamin NetanyahuDonald TrumpJoe BidenKamala HarrisSUAucraina
Externe