Trump îl pune pe Joseph Maguire director interimar al National Intelligence

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că Joseph Maguire (foto), actualul director al Centrului naţional pentru combaterea terorismului, va fi numit director interimar al National Intelligence, relatează dpa, potrivit agerpres.

Joseph Maguire îl va înlocui pe Dan Coats începând cu 15 august, a anunţat Trump pe Twitter.


Citește și : Boris Johnson anunță acordarea de vize accelerate pentru ‘cele mai bune creiere’

“Amiralul Maguire are o carieră lungă şi distinsă în armată, retrăgându-se din Forţele navale în 2010. Nu am nicio îndoială că va face o treabă foarte bună!”, a postat Trump pe reţeaua de socializare.

Trump a precizat, de asemenea că directorul adjunct al National Intelligence, Sue Gordon, a anunţat că se va retrage din funcţie pe 15 august.

Anunţul intervine la câteva zile după ce preşedintele a retras precedenta sa numire, congresmanul texan John Ratcliffe, după numeroase articole din media care îi puneau la îndoială calificările.

Relatări de presă, inclusiv în Washington Post, au arătat că Ratcliffe a exagerat în privinţa realizărilor lui ca procuror pentru a-şi îmbogăţi CV-ul.

Citește și : Fostul purtător de cuvânt al lui Salvini s-a deplasat de mai multe ori la Moscova (presă)

Postul de şef al sistemului naţional de informaţii a fost creat după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, pentru a contribui la o mai bună coordonare a schimbului de informaţii între diverse agenţii.

Dan Coats a vorbit de mai multe ori despre ingerinţa rusă în alegerile americane din 2016, în comentarii care au fost percepute că ar fi în contradicţie cu poziţia preşedintelui, notează dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

După Moscova, Viktor Orban face o vizită surpriză la Beijing

După Moscova, Viktor Orban face o vizită surpriză la Beijing Premierul Ungariei, Viktor Orban, un apropiat al Kremlinului, a sosit luni în China pentru a...

Asistență financiară din partea Canadei

Asistență financiară din partea Canadei Republica Moldova ar putea beneficia de un împrumut de 120 de milioane de dolari canadieni, acordat de Guvernul Canadei. Citește...

METEO// Încă o zi de foc cu temperaturi în creștere

METEO// Încă o zi de foc cu temperaturi în creștere A doua zi de caniculă în Moldova. Pe parcursul zilei se vor înregistra temperaturi mai...

Premierul francez şi-a anunţat demisia

Premierul francez şi-a anunţat demisia Premierul francez, Gabriel Attal, a anunţat duminică seara că îşi va prezenta demisia preşedintelui Emmanuel Macron luni dimineaţă, după alegerile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.