X

Trump începe procesul de impunere de taxe vamale suplimentare pentru toate importurile din China

Președintele american Donald Trump a ordonat autorităților de la Washington să inițieze procesul de impunere de taxe vamale suplimentare pentru esențialmente toate importurile din China care nu au fost până acum vizate, a anunțat Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Afaceri comerciale, potrivit mediafax.

Vineri, la doar câteva ore după ce a majorat nivelul taxelor vamale pentru un volum de importuri de 200 de miliarde de dolari din China, liderul de la Casa Albă a escaladat disputa comercială cu Beijingul și a ordonat pregătirea de taxe vamale suplimentare pentru importuri din China în valoare de alte 300 de miliarde de dolari.

Citește și : Pentagonul intenţionează să trimită rachete Patriot în Orientul Mijlociu pentru a contracara amenințările iraniene

“Astăzi (vineri, n.red.), la cererea președintelui, Statele Unite au majorat nivelul taxelor de la 10% la 25% pentru importuri chinezești în valoare de aproximativ 200 de miliarde de dolari. Președintele ne-a ordonat, de asemenea, să începem procesul de majorare a taxelor pentru esențialmente toate importurile din China rămase, care sunt evaluate la aproximativ 300 de miliarde de dolari “, se arată într-un comunicat al reprezentantul SUA pentru Afaceri comerciale, informează agenția de știri Tass.

Totuși, deși discuțiile purtate recent între oficialii americani și chinezi s-au încheiat fără un rezultat privind tensiunile în plan comercial, Donald Trump a anunțat că SUA și China intenționează să continue discuțiile. Președintele american a menționat că aceste taxe vamale “ar putea să fie sau să nu să fie eliminate, în funcție de ceea ce se întâmplă în viitoarele negocieri”.

Ministerul chinez al Comerțului a anunțat că Beijingul va lua contramăsuri, potrivit agenției The Associated Press.

Citește și : SUA: Procurorul special Robert Mueller nu va fi audiat în Congres săptămâna viitoare (presă)

Tags: ChinaimporturiRobert LighthizerSUAtaxetaxe vamaleTrump
Categorii: Știrile zilei