Trump închide ochii la ce se întâmplă în teritoriile ocupate. Israelul profită şi îşi extinde coloniile

Publicat:

Politica procolonizare a prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu şi lipsa criticilor din partea preşedintelui Statelor Unite Donald Trump au condus la o creştere a construcţiilor în colonii, a declarat principalul grup anticolonizare israelian, informează luni dpa, potrivit agerpres.

Potrivit unui nou raport emis de Peace Now, în 2017 au început construcţiile la 2.783 de noi unităţi de locuit în Cisiordania, o creştere cu 17% faţă de media anuală începând din 2009.


Citeşte şi: Evreii din Marea Britanie îl acuză pe Jeremy Corbyn că ‘ţine partea’ antisemiţilor

Potrivit Peace Now, “Netanyahu a susţinut constant” această politică, iar un preşedinte al SUA lipsit de “un efect de descurajare” a contribuit de asemenea la această creştere.

Trump nu a criticat colonizarea israeliană ca preşedinţii americani anteriori, dar i-a cerut lui Netanyahu “să se abţină” în cadrul unei conferinţe de presă anul trecut.

Ambasadorul lui Trump în Israel a fost un susţinător vocal al construcţiei aşezărilor evreieşti înainte de a-şi prelua postul.

Difuzarea raportului intervine pe fondul tensionării relaţiilor dintre SUA şi Palestina după ce Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului în decembrie 2017.

Citeşte şi: Preşedintele Academiei Americane de Film NEAGĂ acuzaţiile de hărţuire sexuală

Conducerea palestiniană a declarat că Statele Unite nu mai pot juca rolul lor de decenii ca principal mediator în procesul de pace după decizia lui Trump.

Palestinienii revendică Cisiordania, împreună cu Fâşia Gaza şi Ierusalimul de Est, ca teritorii pentru viitorul lor stat, notează dpa. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.