X

Trump își încheie regimul cu hidroxiclorochină

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat miercuri că va înceta în curând să mai ia hidroxiclorochină ca măsură preventivă împotriva coronavirusului, punând capăt unui regim medicamentos controversat care a fost criticat amplu de experţi în sănătate publică, relatează DPA, potrivit agerpres.

“Cred că regimul se încheie într-o zi sau două. Cred că două zile”, a spus el în cadrul unei întâlniri la Casa Albă.

Citește și: CUTREMUR puternic în centrul Mării Mediterane

La începutul săptămânii, preşedintele a anunţat că ia o doză zilnică de hidroxiclorochină, care este folosită în mod obişnuit ca medicament antimalarie.

Agenţia medicamentelor din SUA a atras atenţia împotriva folosirii acestui medicament în afara testelor clinice sau a anumitor condiţii spitaliceşti pentru tratamente împotriva coronavirusului.

Încă sunt în desfăşurare teste pentru a se vedea dacă medicamentul poate fi folosit împotriva vreunei tulpini de coronavirus.

Medicamentul a fost promovat în unele cercuri – cele mai multe conservatoare – atât ca o măsură preventivă, cât şi ca mijloc de a reduce simptomele şi de a ajuta pacienţii să se recupereze după virus.

Citește și: Americanii trimit în Taiwan torpile grele MK-48

Deşi se realizează teste asupra eficienţei hidroxiclorochinei ca tratament, unele studii au arătat deja efecte negative ale medicamentului, şi nu există dovezi că acesta ar putea preveni o infecţie cu noul coronavirus.

Cel puţin un test clinic a trebuit oprit deoarece medicii au considerat că utilizarea continuă de hidroxiclorochină de către unii pacienţi ar putea avea efecte adverse şi nu este justificată.

Tags: coronavirusDonald TrumpHidroxiclorochinăSUA
Categorii: Știrile zilei