Trump îşi lansează World Liberty Financial, o platformă de criptomonede misterioasă

Publicat:

Trump îşi lansează World Liberty Financial, o platformă de criptomonede misterioasă

Donald Trump, asociat cu fiii săi şi antreprenori, a lansat o nouă platformă de criptomonede care să concureze cu instituţiile financiare tradiţionale, relatează AFP.

World Liberty Financial (WLFI) intenţionează să propună mai multe servicii bazate pe aşa-zisa finanţare descentralizată, un mecanism care nu mai foloseşte un intermediar, de exemplu o bancă, pentru a efectua tranzacţii cu terţi, potrivit stiripesurse.


Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Finanţarea descentralizară (DeFi) are la bază tehnologia ”blockchain”, care ţine un registru teoretic inviolabil al tranzacţiilor, care poate fi consultat de oricine.

World Liberty Financial va permite să împrumuţi criptomonede de la alţi utilizatori şi pe alţi utilizatori, un serviciu pe care-l propun deja numeroase platforme, una dintre cele mai cunoscute fiind Aave.

STABLECOINS

Zachary Folkman şi Chase Herro, forţa motrice a proiectului, antreprenori cunoscuţi în criptomonede, au anunţat că platforma va folosi mai ales ”stablecoin”, susţinte de o monedă tradiţională, cel mai adesea dolarul.

Din această cauză, valoare lor este stabilă şi nu sunt afectate de fluctuaţii, uneori brutale, care afectează majoritatea celorlalte devize digitale.

World Liberty Financial încearcă să atragă un număr cât mai mare de utilizatori de criptomonede ”nu pentru a-şi asuma prea multe riscuri cu viitorul bitcoin, ci pentru a folosi stablecoin şi a genera dobânzi sau a obţine lichidităţi”, explică Zachary Folkman.

TRUMP, NOUL CAMPION AL WEB.3?

În al doilea caz, utilizatorul depune criptomonede ca garanţie pentru a obţine un împrumut de o valoare mai mare.

Proiectul prevede de asemenea vânzarea, la o dată ulterioară, a unor jetoane (”token”), care vor dreptul la participarea la guvernanţa platformei şi care nu vor putea fi vândute.

Aproximativ 63% dintre acestea vor fi vândute publicului, anunţă antreprenorul Corey Caplan, consilierul proiectului.

Niciun calendar al unei lansări online nu a fost comunicat imediat.

Donald Trump – inţial foarte critic cu criptomonedele, pe care le-a catalogat drept o ”înşelătorie” – şi-a schimbat în mod radical poziţia, iar în prezent de prezintă drept un campion al devizelor digitale.

Citește și: La scrutinele din 20 octombrie, peste hotare vor fi deschise 234 de secții de vot

El a promis, la o conferinţă a acestui sector, la sfârşitul lui iulie, la Nashville, în Tennessee, că în cazul în care va fi reales va fi ”preşedintele proinovaţie şi probitcoin de care America are nevoie”.

Candidatul republican în alegerile prezidenţiale din noiembrie se plasează astfel p o poziţie contrară Guvernului Biden, considerat un susţinător al unei reglementări stricte a sectorului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sean ‘Diddy’ Combs, acuzat de agresiune sexuală, a fost arestat la New York

Sean 'Diddy' Combs, acuzat de agresiune sexuală, a fost arestat la New York Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs a fost arestat, luni seară, de poliţia...

VIDEO – Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie

VIDEO - Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie Shakira a părăsit...

Record: Peste 95.000 de japonezi au trecut pragul de 100 de ani

Record: Peste 95.000 de japonezi au trecut pragul de 100 de ani Japonia se confruntă cu o situație demografică fără precedent, înregistrând un număr record...

FSB anunţă că a ucis prin împuşcare un agent ucrainean în regiunea Sverdlovsk

FSB anunţă că a ucis prin împuşcare un agent ucrainean în regiunea Sverdlovsk Serviciile ruse de securitate (FSB) anunţă marţi că au ucis, în Rusia,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.