X

Trump îşi sondează simpatizanţii despre Fox News şi intenţionează să-şi creeze propriul canal online

Campania preşedintelui american Donald Trump a lansat un sondaj în rândul susţinătorilor acestuia pentru a le testa opinia despre postul Fox News, care a fost portavocea preşedintelui republican în cei patru ani de mandat, însă la recentul scrutin prezidenţial nu l-a mai susţinut, motiv pentru care Trump ”vrea să-l distrugă” prin crearea unui canal online propriu, conform unei surse apropiate acestuia, relatează Reuters şi EFE, scrie agerpres.

Sondajul cuprinde întrebări precum ”Sunteţi de acord că Fox News ar trebui să-şi revizuiască proiecţia favorabilă lui Joe Biden în Arizona?” sau ”Sunteţi de acord că unele media, precum Fox News, ar trebui trase la răspundere pentru inducerea publicului în eroare?”.

Citește și : Google, amendată în Turcia cu 25 milioane de dolari pentru abuz de publicitate online

Postul Fox News, condus de magnatul media Rupert Murdoch, a fost pe parcursul preşedinţiei lui Trump singura instituţie din media americană mainstream care a părut să-l susţină pe preşedintele republican. Dar, după scrutinul din 3 noiembrie, Fox News a lansat proiecţii ale rezultatelor nefavorabile lui Trump chiar mai rapid decât posturi ostile acestuia, precum CNN. A fost de asemenea primul care a publicat proiecţia care-l dădea câştigător pe Biden în Arizona, ceea ce a schimbat complet aşteptările privind deznodământul scrutinului, până în acel moment favorabile mai degrabă lui Trump. Pe 9 noiembrie, prezentatorul Neil Cavuto a întrerupt transmiterea unui briefing de presă de la Casa Albă în care erau susţinute acuzaţiile de fraudare a scrutinului formulate de Donald Trump.

Citește și : Casa Albă se pregăteşte pentru un al doilea mandat al lui Donald Trump

Văzându-se abandonat de Fox News, Donald Trump s-a lansat într-un val de critici împotriva acestui post şi şi-a îndemnat susţinătorii să urmărească reţele de dreapta, precum Newsmax sau One America News Network.

Mai mult, potrivit unei surse neprecizate din anturajul său, Trump ar dori să-şi creeze propriul canal online care să concureze direct cu Fox News. După apariţia acestei informaţii joi pe website-ul Axios, acţiunile Fox News au scăzut cu 6% la bursa din New York. ”El vrea să distrugă Fox. Fără nicio îndoială”, a susţinut această sursă anonimă.

Tags: ArizonaFox NewsJoe BidenTrump
Categorii: Știrile zilei