Trump își trimite oamenii de încredere la ‘Davosul din deşert’

Publicat:

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, şi consilierul prezidenţial al lui Donald Trump, Jared Kushner, care îi este şi ginere, conduc delegaţia americană la ‘Davosul din deşert’, un summit economic anual care se desfăşoară în Arabia Saudită, la Riad, la un an după asasinarea opozantului saudit Jamal Khashoggi, a relatat marţi publicaţia New York Times, citată de AFP, potrivit agerpres.

Departamentul de Trezorerie al SUA, precizează cotidianul, a confirmat prezenţa celor doi responsabili la această conferinţă pe tema ‘Future Investment Initiative’ în bogata monarhie.


Citește și: Turcia susține că nu mai este NEVOIE de reluarea ofensivei în Siria

Summitul din 2018 a fost compromis de asasinarea opozantului saudit, Jamal Khashoggi, editorialist la Washington Post, de către agenţi ai ţării sale la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul la 2 octombrie 2018.

Zeci de responsabili şi reprezentanţi ai mediilor de afaceri din întreaga lume au boicotat reuniunea, ca urmare a indignării internaţionale suscitate de acest asasinat abominabil.

‘Davosul din deşert’ urmează să debuteze marţea viitoare în luxosul Ritz-Carlton din Riad pentru discuţii despre economia mondială şi incluziune socială.

Conferinţa este organizată de Fondul pentru investiţii publice, principalul organism al regatului petrolier responsabil de investiţii şi care are ambiţia de a conduce ‘transformarea economică a Arabiei Saudite’.

Prinţul Mohammad bin Salman, omul forte al ţării, încearcă să se prezinte drept un reformator şi dezminte că ar fi implicat în asasinarea lui Jamal Khashoggi sau că ar fi fost informat în prealabil.

Citește și: Donald Tusk recomandă statelor UE să accepte amânarea Brexitului

Mohammad bin Salman s-a întâlnit personal în iunie cu preşedintele Donald Trump în marja summitului G20 la Osaka, în Japonia. Liderul american a salutat faptul că saudiţii au investit 400 de miliarde de dolari în ultimii ani în Statele Unite.

Cu toate acestea, organizaţiile de apărare a drepturilor omului cer o nouă anchetă a Naţiunilor Unite în cazul asasinării lui Jamal Khashoggi în contextul împlinirii unui an de la uciderea sa brutală.

‘Autorităţile saudite au împiedicat o investigaţie semnificativă asupra celor responsabili de asasinarea lui Khashoggi’, denunţă într-un comunicat Human Rights Watch. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.