Trump își trimite omul de încredere la Damasc să ceară eliberarea unor americani închiși în Siria

Publicat:

Un oficial al Casei Albe s-a deplasat la Damasc pentru întrevederi secrete cu guvernul sirian în încercarea de a obţine eliberarea a cel puţin doi cetăţeni americani despre care se crede că sunt ţinuţi în detenţie de regimul preşedintelui Bashar al-Assad, a scris cotidianul Wall Street Journal (WSJ) în ediţia de duminică, preluată de Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit WSJ, care citează oficiali din administraţia Trump şi alte persoane apropiate negocierilor, Kash Patel (foto), asistent adjunct al preşedintelui Donald Trump şi principalul responsabil antiterorist de la Casa Albă, s-a deplasat la Damasc în cursul acestui an.


Citește și: Giuseppe Conte anunță noi restricții dure în Italia

Nici Casa Albă, nici Departamentul de Stat nu au răspuns deocamdată solicitării de a comenta pe marginea acestor informaţii.

Deplasarea lui Patel a însemnat prima întâlnire în Siria de peste un deceniu a unui oficial american de nivel atât de înalt cu guvernul izolat al lui al-Assad, afirmă cotidianul.

Statele Unite au suspendat operaţiunile la ambasada lor la Damasc în februarie 2012, după ce al-Assad a început în 2011 reprimarea brutală a protestatarilor care cereau sfârşitul regimului său.

Citește și: UK vrea un acord cu UE, dar aruncă ‘pisica’ în curtea Bruxelles-ului

Potrivit WSJ, oficialii americani speră într-un acord cu al-Assad care să ducă la eliberarea lui Austin Tice, jurnalist freelancer şi fost ofiţer de marină dispărut în timp ce relata din Siria în 2012, şi a lui Majd Kamalmaz, un terapeut siriano-american dispărut după ce fusese oprit la un punct de control al forţelor guvernamentale în 2017.

Publicaţia mai scrie că cel puţin patru cetăţeni americani ar mai fi fost reţinuţi de guvernul sirian, dar există puţine informaţii despre aceste cazuri. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.