X

Trump Jr. face publice schimburile sale de mesaje cu WikiLeaks

Fiul cel mare al preşedintelui american Donald Trump a publicat schimburile sale de mesaje cu WikiLeaks, după apariţia unor informaţii în presă conform cărora el ar fi avut contacte secrete cu acest grup care a făcut publice e-mailurile lui Hillary Clinton în timpul campaniei prezidenţiale de anul trecut din SUA, relatează AFP, potrivit agerpres.

Încercând să minimalizeze un articol din revista The Atlantic care a dezvăluit luni aceste schimburi de mesaje, Donald Trump Jr. a expus ceea ce constituie, în opinia sa, lanţul ‘integral’ al acestor schimburi cu WikiLeaks în mesaje private pe Twitter între septembrie 2016 şi iulie 2017.

Citeşte şi: Decizie neaşteptată la Washington: Pensia foştilor preşedinţi este diminuată semnificativ

Grupul militant WikiLeaks ar fi încercat să ofere informaţii echipei de campanie a lui Trump şi să sporească impactul dezvăluirilor sale care o priveau pe Hillary Clinton.

Dezvăluirea, tot pe Twitter, de către Trump Jr. a acestor schimburi cu WikiLeaks arată 12 mesaje provenite de la acest grup şi ceea ce el a desemnat ca fiind “cele trei răspunsuri spectaculoase ale mele”.

În mesajele sale, WikiLeaks îl informează pe Trump Jr. de un nou site anti-Trump, cere ca tatăl său să scrie pe Twitter despre dosarele dezvăluite de acest grup despre Hillary Clinton şi atrage atenţia că dacă va pierde alegerile, candidatul republican va trebui să conteste rezultatul.

Acest grup militant îi cerea de asemenea lui Trump Jr. să îi furnizeze o declaraţie de venituri a tatălui său, spunând că “acest lucru ar îmbunătăţi enorm percepţia asupra imparţialităţii noastre”, favorizând de asemenea ecoul dezvăluirilor asupra lui Hillary Clinton.

În aprilie, când anchetatorii care investighează o posibilă înţelegere secretă între Rusia şi echipa de campanie a lui Trump se interesau de o întâlnire din iunie 2016 a lui Trump Jr. cu un avocat rus, WikiLeaks i-a cerut e-mailuri legate de această întâlnire.

Citeşte şi: Tot mai multe guverne folosesc reţelele sociale ca instrument de manipulare

Trump Jr. nu a răspuns decât la trei mesaje iniţiale: a mulţumit WikiLeaks pentru informaţiile despre noul site, a făcut un comentariu de neimplicare în legătură cu propunerea care o privea pe Hillary Clinton şi a cerut la 3 octombrie 2016, chiar înainte de publicarea anunţată de WikiLeaks a dezvăluirilor compromiţătoare pentru candidatul republican, detalii despre această scurgere de informaţii.

La rândul său, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a dat asigurări pe Twitter că mesajele grupului său s-au înscris în cadrul unei campanii promoţionale. “WikiLeaks se poate dovedi extrem de eficient în a convinge persoane, inclusiv unele extrem de sus-plasate, că este în interesul lor să promoveze dezvăluirile sale”, a scris Assange.

Tags: Donald Trump Jr.Hillary ClintonJulian AssangeSUAtwitterWikiLeaks
Categorii: Știrile zilei