Trump l-a demis pe un inspector guvernamental care îl ancheta pe Pompeo

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump l-a destituit pe un anchetator guvernamental care deschisese o investigaţie asupra secretarului de stat Mike Pompeo, a anunţat un parlamentar democrat, care a estimat că este vorba despre un act de represalii potenţial ilegal, relatează sâmbătă AFP, scrie agerpres.

Departamentul de Stat a confirmat concedierea inspectorului general Steve Linick în noaptea de vineri spre sâmbătă, fără a prezenta alte detalii.


Citește și : OMS a anunţat că studiază posibile legături între COVID -19 şi maladia Kawasaki

Alesul democrat Eliot Engel, care conduce Comitetul de afaceri externe al Camerei Reprezentanţilor, a declarat că a aflat faptul că Linick lansase o anchetă asupra lui Mike Pompeo. ”Faptul că domnul Linick a fost concediat în mijlocul unei asemenea anchete sugerează că este vorba despre un act de represalii ilegal”, a spus Engel.

Un asistent democrat din Congresul SUA a declarat că Steve Linick ancheta plângeri conform cărora Pompeo ar fi abuzat de o persoană numită de puterea politică pentru a realiza sarcini personale el şi soţia sa.

Mike Pompeo călătoreşte frecvent în lume cu un avion guvernamental în companiei soţiei sale, Susan Pompeo, ceea ce a ridicat semne de întrebare întrucât aceasta din urmă nu are nicio funcţie oficială.

Citește și : Trump speră că se va găsi un vaccin până la sfârşitul anului, ‘poate înainte’

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a afirmat că Steve Linick a fost ”pedepsit pentru că şi-a îndeplinit cu onoare datoria sa de a ne proteja Constituţia şi securitatea naţională”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cineastul David Lynch spune că este prea bolnav pentru a mai regiza personal filme

Cineastul David Lynch spune că este prea bolnav pentru a mai regiza personal filme Cineastul David Lynch a declarat că acum este prea bolnav pentru...

SUA: Un acord de încetare a focului şi eliberare a ostaticilor e mai aproape ca oricând

SUA: Un acord de încetare a focului şi eliberare a ostaticilor e mai aproape ca oricând Un acord între Israel şi Hamas de încetare a...

OMS va trimite peste 1 milion de vaccinuri antipoliomielitice în Gaza

OMS va trimite peste 1 milion de vaccinuri antipoliomielitice în Gaza Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că va trimite peste 1 milion...

Şeful armatei israeliene promite că îl va găsi pe noul lider politic al Hamas şi îl va ucide

Şeful armatei israeliene promite că îl va găsi pe noul lider politic al Hamas şi îl va ucide Comandantul-şef al armatei israeliene, Herzi Halevi, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.