Trump: Luni vom impune sancțiuni majore suplimentare Iranului

Publicat:

Președintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că va impune noi sancțiuni Iranului, dar că vrea să încheie o înțelegere pentru a sprijini economia ţării, o mișcare pentru a dezamorsa tensiunile de după doborârea unui drone în această săptămână de către Republica Islamică, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Vorbind la Washington sâmbătă înainte de a se îndrepta spre reşedinţa prezidențială din Camp David, Trump a indicat că guvernul a ales o cale diplomatică de a pune presiune pe Teheran prin mișcarea de a impune noi sancțiuni.


Citește și : Boris Johnson, vizat de o serie de întrebări după ce poliţia s-a deplasat la reşedinţa sa

O intervenţie militară a fost “mereu pe masă”, a spus președintele, dar a adăugat că a fost deschis pentru a ajunge rapid la o înțelegere cu Iranul, despre care a spus că ar sprijini economia țării.

“O vom numi Să facem Iranul măreţ din nou”, a afirmat Trump

El a scris ulterior pe Twitter de la reşedinţa din Camp David: “Luni vom impune sancțiuni majore suplimentare Iranului. Aștept cu nerăbdare ziua în care Sancțiunile asupra Iranului vor fi eliminate și va deveni din nou o națiune productivă și prosperă”.

Joi, o rachetă iraniană a distrus o dronă americană de supraveghere Global Hawk, un incident despre care Washingtonul a spus că a avut loc în spațiul aerian internațional. Trump mai târziu a spus că a anulat un atac militar de ripostă, deoarece ar fi putut ucide 150 de persoane.

Teheranul a repetat sâmbătă că drona a fost doborâtă deasupra teritoriului său și a transmis că va răspunde ferm la orice amenințare din partea SUA.

Citește și : Merkel face apel la combaterea ‘fără niciun tabu’ a neonaziştilor

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.