X

Trump: Luni vom impune sancțiuni majore suplimentare Iranului

Președintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că va impune noi sancțiuni Iranului, dar că vrea să încheie o înțelegere pentru a sprijini economia ţării, o mișcare pentru a dezamorsa tensiunile de după doborârea unui drone în această săptămână de către Republica Islamică, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Vorbind la Washington sâmbătă înainte de a se îndrepta spre reşedinţa prezidențială din Camp David, Trump a indicat că guvernul a ales o cale diplomatică de a pune presiune pe Teheran prin mișcarea de a impune noi sancțiuni.

Citește și : Boris Johnson, vizat de o serie de întrebări după ce poliţia s-a deplasat la reşedinţa sa

O intervenţie militară a fost “mereu pe masă”, a spus președintele, dar a adăugat că a fost deschis pentru a ajunge rapid la o înțelegere cu Iranul, despre care a spus că ar sprijini economia țării.

“O vom numi Să facem Iranul măreţ din nou”, a afirmat Trump

El a scris ulterior pe Twitter de la reşedinţa din Camp David: “Luni vom impune sancțiuni majore suplimentare Iranului. Aștept cu nerăbdare ziua în care Sancțiunile asupra Iranului vor fi eliminate și va deveni din nou o națiune productivă și prosperă”.

Joi, o rachetă iraniană a distrus o dronă americană de supraveghere Global Hawk, un incident despre care Washingtonul a spus că a avut loc în spațiul aerian internațional. Trump mai târziu a spus că a anulat un atac militar de ripostă, deoarece ar fi putut ucide 150 de persoane.

Teheranul a repetat sâmbătă că drona a fost doborâtă deasupra teritoriului său și a transmis că va răspunde ferm la orice amenințare din partea SUA.

Citește și : Merkel face apel la combaterea ‘fără niciun tabu’ a neonaziştilor

Tags: Camp DavidDonald TrumpIransanctiuni
Categorii: Sinteze