X

Trump marchează un an de la instalarea procurorului special Robert Mueller printr-o postare nervoasă

Preşedintele american Donald Trump a marcat un an de la numirea procurorului special Robert Mueller în ancheta privind ingerinţa Rusiei în alegerile din 2016 din SUA printr-o postare furioasă pe Twitter: “Bravo, America, am intrat în al doilea an al celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria SUA”, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cum a făcut deja în numeroase rânduri, preşedintele a negat din nou orice implicare a campaniei sale în acţiunile de manipulare ale Moscovei menite să ducă la înfrângerea adversarei sale democrate, Hillary Clinton.

Citeşte şi: Israelul a atacat din aer ţinte Hamas în Fâşia Gaza

“Încă nu există nicio înţelegere secretă şi nicio obstrucţionare (a justiţiei – n.r.)”, a scris Trump, acuzându-i din nou pe democraţi că sunt vinovaţi de o alianţă cu Rusia pentru a-l discredita.


Robert Mueller, un fost director al FBI şi înalt funcţionar al Departamentului de Justiţie, a fost numit la 17 mai 2017 în postul de procuror special însărcinat cu ancheta privind ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale. El a primit puteri sporite, iar numirea sa este consecinţa directă a demiterii brutale de către Trump a lui James Comey, care era atunci şeful poliţiei federale şi însărcinat cu ancheta.

De când a fost numit, Mueller a inculpat cetăţeni şi companii din Rusia pentru rolul lor într-o campanie de dezinformare pe reţelele de socializare în 2016 vizând sporirea şanselor de victorie ale lui Trump.

Citeşte şi: Atac subtil la Trump: Democraţia din SUA este ameninţată de minciuni

Rusia neagă categoric orice înţelegere secretă, însă serviciile de informaţii americane estimează că Putin în persoană a decis această campanie de propagandă cibernetică.

Patru membri ai echipei de campanie a lui Trump din 2016 au fost puşi sub acuzare, însă pentru delicte care nu sunt direct legate de o eventuală înţelegere secretă, care nu a fost dovedită încă.

Tags: Donald TrumpFBIHillary ClintonRobert MuellerrusiaSUA
Categorii: Știrile zilei